Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Quantic Dream Tüm Platformlar için Oyun Geliştirecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz yıl Playstation 4 için özel hazırlanan Detroit Become Human oyunu ile dikkatleri üzerine çeken Quantic Dream firması, aldığı yeni bir yatırım sayesinde tüm platformlar için oyun geliştirecek.

Playstation için geliştirilen özel oyunlar denildiğinde Quantic Dream, birbirinden güzel oyunları ile birlikte akla ilk gelen yapımcı firmalardan. Playstation 3 için geliştirilen Heavy Rain ile bu alanda öne çıkan firma, daha sonrasında Beyond: Two Souls ile başarısını pekiştirmişti.

quantic dream tüm platformlar için oyun geliştirecek 1

2018 yılında da bu yapımlara benzer bir oyun olan Detroit Becoma Human ile geleceğe dönük bir macerayı oyunculara sunan firma, NetEase isimli Çinli bir firmadan önemli bir yatırım almış durumda. Alınan yatırım ile birlikte 12 yıldır Sony bünyesinde çalışma gösteren firma, artık Playstation haricindeki tüm platformlar için oyun geliştirecek.

Tabii ki bu karar, Playstation’ın terk edildiği anlamına gelmiyor. Diğer büyük yapımcılar gibi oyunlarını tüm platformlara geliştirecek olan Quantic Dream, Playstation için de oyun geliştirmeye devam edecek. 

quantic dream tüm platformlar için oyun geliştirecek 2

Bu haber özellikle oyun severler için oldukça sevindirici zira her tarafı hikayesiz Online olan oyun piyasasında bu tür oyun yapımcıların girmesi biz oyuncular için oldukça keyif verici olacak. Daha önce Quantic Dream firmasından çıkan oyunları deneme fırsatınız oldu mu?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler