Salı, Nisan 16, 2024

Radeon RX 590 TimeSpy Testinde Görüntülendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD yeni güncelleme getirdiği Radeon RX 590 ekran kartı serisini çok yakında duyuracak. Ancak bunun öncesinde 3D Mark TimeSpy test sonuçları sızdırıldı. Şuan ki elde etmiş olduğumuz verilere göre RX 580 ekran kartı ile kıyaslandığında %1 gelişme gösterdiği ortaya çıkıyor. Fakat bu test sonuçları her zamanki gibi resmi sonuçlar değil.

AMD yeni RX 590 ekran kartı serisi ile piyasaya ufak da olsa yeni bir heyecan getirmek ve ekran kartı piyasasından soğumak istemiyor. Böylece AMD severler yeni ekran kartı tercihlerinde son güncel modellere yönelebilecekler.

AMD RX 590 Ekran Kartı Test Sonuçları

Son zamanlarda RX 570 serisinin yerini alacak 12 nm üretim sürecine dayanan, fakat yenilenmiş bir Polaris 30 tabanlı GPU’ların çıkacağı yönünde söylentiler vardı. Hatta bugün RX 580 ekran kartının yenilendiğine dair detayları şurada sizlerle paylaşmıştım. Bugün gördük ki, eğer farklı bir durum ortaya çıkmaz ise yenilenen seri RX 590 adı ile devam edecek.

Öte yandan şuan için yeni modelin akış işlemcileri ve çekirdek saatleri net değil. Fakat RX 580 ile hemen hemen neredeyse aynı teknik özelliklere sahip. Her iki kartta 1545 MHz Core Clock hızı ile gelirken, aşağıdaki grafiklerde Memory Bus Clock hızlarının da aynı olduğunu görüyoruz.

amd rx 590 test

Eski Nesle Göre %1.1’lik Artış Mevcut

Test sonuçlarındaki grafik puanlamalarına baktığımızda şuanda RX 590 eski RX 580’e göre %1.1 oranında ilerleme gösteriyor. Aynı mimarinin daha uygun fiyatlı ve daha hızlı olacağından şüphemiz yok fakat AMD‘nin bu kadar az bir artış ile yeni seriyi güncellemesi biraz abes geldi bize.

Zira en azından minimum %5 performans artışı beklerdik. Ancak yukarıda belirttiğimiz gibi, bu test sonuçları şuanda resmi değil. Muhtemelen doğru ama güncel driver ve uyumlu içerikleri beklemek en doğrusu olacak.

Belki de AMD, Polaris mimarisini 12 nm üretim teknolojisine taşımıştır. Kim bilir? Yakında hep birlikte detayları göreceğiz.

amd rx 400 vs rx 500

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler