Perşembe, Nisan 25, 2024

Recep İvedik 5’e bir tepki de Türkiye Güreş Federasyonu’ndan

Paylaş

silkroad gaminggentr

Recep İvedik 5 kısa bir süre önce izleyicilerinin karşısına yeni fragmanı ile çıkmıştı. Şuanda 14 milyon izlenme sayısını deviren filmde Şahan Gökbakar gelen bir kaç tepki üzerine bir takım değişiklikler yapma kararı aldı. İlk önce Recep İvedik 5‘in dövüş sahnesindeki Azeri rakibine attığı yumruk kaldırılırken, bugün de Türkiye Güreş Federasyonu yazılı açıklama yaptı.

Fragmanı izleyenler bilirler, Recep İvedik 5‘te bir güreş bölümü bulunuyor. Burada Recep rakibinin kalçasından kavrayarak kaldırma hareketinde bulunuyor. Federasyon ise böyle bir hareketin güreş kurallarında yer almadığını belirten açıklamalarda bulundu.

recep ivedik 5 fragmani
Yayınlanan yazının detayları ise şu şekilde;

‘Binlerce yıllık tarihimizden bugünlere kadar gelen ve yegane gelenek ve göreneklerimizden birisi durumunda olan ata sporu güreşimiz her zaman milletimizin göğsünü kaldırmıştır. Dünyaya nam saldığı gibi, Türk pehlivanları çoğu ülkenin hayalini dahi kuramadıkları madalya ve kupaları ülkemize kazandırmıştır. Aynı zamanda dünyanın pek çok yerinde İstiklal Marşı‘mızı okutmuş ve Ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmıştır. Bizlerin sayısız pehlivanlarının zaferini anlatmaya ömrümüzce film yapsak yine de yetmez.

Tarihler boyunca anlatılan ve nesilden nesile devam edecek olan bu destanın izleri ve anlık etkileri sürmektedir. Geçtiğimiz günlerde yayınlanmış olan ‘Recep İvedik 5‘ isimli filmin fragmanında ‘Recep’ karakterini oynayan şahsın güreş maçında rakibine yapmış olduğu eylemlerin güreş sporumuz ile uzaktan yakından alakası bulunmadığını bildirmek isteriz.

Türkiye Güreş Federasyonu olarak güreşimizi bu hamleler ile ahlaktan uzak bir spormuş gibi gösteren, Peygamber ve ata sporumuz olan güreşin onurunu, şerefini ve saygınlığını ihlal etmektedir. Toplumun, gözünde güreş ile ilgilenen sporcularımızı küçük düşüren filminizde ata sporumuz güreşi ve güreşçilerimizin kişilik hakları zedelenmektedir. Kimsenin böle bir hakka sahip olmadığını hatırlatmak isteriz. Filminizde yayınlanacak olan güreş ile ilgili sahnelerin sporun kuralına uygun hale gelmesini veya yayınlanmamasını, aksi taktirde hukuksal yollara başvurmak zorunda kalacağımızı TGF olarak ihtaren bildirir ve yapımcı firmayı şiddetle kınadığımızın altını çizmek isteriz.’ şeklinde bir açıklama yapıldı.

Kısa bir süre önce filmden kaldırılan Azeri boksör sahnesinden sonra şimdi gözler güreş sahnesinin kaldırılıp kaldırılmayacağında. Eğer bu sahne de filmden kaldırılacak olursa yerine farklı bir sahne çekilip çekilmeyeceği merak ediliyor. İzlemeyenler varsa fragmanı hemen aşağıdan görebilirler.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler