Cumartesi, Nisan 20, 2024

RTÜK, Netflix’e İlk Sansürü Uyguladı [Netflix’den Açıklama Geldi]

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bilindiği üzere kısa bir süre önce RTÜK , dijital platformdaki yayınlara da sansür uygulayacağını duyurmuştu. Bu haberden sonra Netflix, Blu Tv gibi platformlarların RTÜK‘ten lisans alması gerekti. 

67132431 359418298297280 7574043477816182562 n

Bilindiği üzere lisans işlemlerinde en fazla dikkat çeken marka Netflix olmuştu. Çünkü lisans alımını en son yapan platform Netflix oldu. Lisans alımlarının gerçekleştirilmesinden sonra da RTÜK’ün kısa bir sonra yaptırımlara başlayacağını biliyorduk. Beklediğimiz bu ilk yaptırım gerçekleşti.

Netflix’in YouTube üzerinden dün yayınlamış olduğu El Camino‘nun tanıtım fragmanında ilk sansür uygulanmış oldu. Orjinal Netflix fragmanında 0:260:30 saniyeleri arasına dikkat ederseniz Jesse’nin elinde sigara bulunuyor. 

Ancak Netflix Türkiye‘nin yayınlamış olduğu fragmanda ise aynı sahnede Jesse’nin elinde sigara gözükmüyor. Anlaşılan o ki RTÜK hızlı bir şekilde yaptırımlara başladı. Devamının geleceğini de maalesef biliyoruz.

Sizce RTÜK’ün Netflix ve diğer platformlara yapmış olduğu yaptırımlar doğru mu ? 

 

Netflix Çıkan Haberler İle İlgili Açıklama Yaptı!

“Tanıtım amaçlı fragmanların hassas olabilecek görüntüler içermesi durumunda, pek çok ülkede ilgili fragmanlar üzerinde ufak değişiklikler gerçekleştirebiliyoruz. Bunun amacı, söz konusu içeriği izlemeyi seçmediği halde ailesiyle birlikte Netflix’e gelecek yapımları gözden geçiren üyelerimizin beklentilerini en iyi şekilde karşılamak ve onların hassasiyetine saygı göstermek. Ancak bu yalnızca tanıtım amaçlı çalışmalarımızda başvurduğumuz bir yöntem. Üyelerimiz söz konusu içeriği 11 Ekim 2019 itibaren herhangi bir kesinti veya değişiklik olmaksızın izleyebilecek.”

Açıklamasında bulunuldu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler