Cumartesi, Nisan 27, 2024

YouTube, İçerik Oluşturucularından Sadece ‘Doğrulanma’ İşaretini Almıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

YouTube’daki doğrulama rozetleri, içerik oluşturuculara verilen doğrulanmış kanal işaretleri, bir işaretten daha fazlasıdır aslında. Bu küçük işaretler, yıllar boyunca bir kanal inşa ettikten sonra, topluluğun değerli bir üyesi olarak görüldüğünün bir işareti anlamına gelir.

Bu sebepten ötürü YouTube, yıllar boyunca doğrulama rozetleri alan içerik oluşturuculara aniden bir sürü e-posta gönderdiğinde, gelecek ay doğrulama sistemine yapılacak bir revizyonun bir parçası olarak rozetlerinin iptal edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulununca, bu durum içerik oluşturucularının canını yaktı.

Random YouTubers

Kanal sahipleri susmadı!

Doğrulanmış onay işaretleri ile sayıda içerik oluşturucusu çok sayıda e-posta aldıktan sonra demoralize duygu hakkında konuşma yaptı. Birçok içerik oluşturucu, bunun, YouTube’un görünüşte, sitenin bugünkü haline gelmesine yardımcı olan endemik içerik oluşturuculara sırtını dönmesinin bir başka örneği olduğunu söyledi.

Doğrulama rozetine sahip olmak, içerik oluşturucular için sadece ikonik bir avantaj yaratmaz. Arama avantajları ve doğrulanmış bir içerik oluşturucu olarak yorum bırakabilme gibi bazı pratik avantajlara sahip olurlar.

Doğrulamayı kaybetmekle ilgili bir e-posta alan popüler YouTube kanalı Nerd City’den Een olay hakkında şunları söyledi:

“Bu web sitesini ve onu çalıştıran insanları beğenmek istiyorum, ama herkesin istediği şeylerin tam tersi olan bu şeylere zamanlarını ve dikkatlerini koymaya devam ediyorlar. YouTube’un kazananları ve kaybedenleri seçmesini istemiyoruz, çünkü onlar da berbat. Ve yaptıkları da bu.”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler