Salı, Ekim 22, 2024

RTX 4070 Ti Geekbench Üzerinde Görüntülendi

Nvidia’dan beklediğimiz çok şey var. Yeni Ada mimarisine geçiş yapıldı ev artık bu mimarinin güç verdiği modellerin sayısının artmasını istiyoruz. Özellikle, Ada mimarili daha ulaşılabilir ekran kartlarını görmek önemli. Markanın bu beklenti içerisinde attığı ilk adımın ise RTX 4070 Ti modeli olacağı düşünülüyor.

Daha önce yeni ekran kartı için bazı özelliklerin sızdığından da söz etmiştik. Şimdi ise yeni ekran kartının Geekbench sonuçları olduğu iddia edilen test sonuçları ortaya çıktı. Yine bir sızıntı ama bu sızıntı, daha önce gelen bilgileri de doğruluyor.

RTX 4070 Ti için Beklentiler Neler?

Geekbench sonuçlarına bakacak olursak yeni ekran kartı 2.730 MHz maksimum frekans hızı sunacak. Bu da ekran kartının iptal olan RTX 4080 modeli ile aynı özellikleri sunacağını işaret ediyor. Zira bellek konusunda da 12 GB bellek miktarına yer verileceği gözükmekte.

BENZER:  AMD Ryzen 9000 Serisinin Fiyatı Resmen Doğrulandı

Kaçırmayın: RTX 4060 Ti Modeli Gözüktü

Yeni ekran kartı için önemli olan bir diğer kısım ise OpenCL skoru. Geekbench sonuçlarına göre ekran kartı 214654 skoru elde etmiş. Şimdi bir kısa değerlendirme yapmak istersek direkt aklımıza eski seri RTX 3070 Ti modeli geliyor. Aynı testlerde RTX 3070 Ti modeli neredeyse yarı yarıya skorlar almıştı. Kartın, %40’ın üzerinde daha iyi bir skor elde ettiği gözüküyor.

RTX 4070 Ti

RTX 4070 Ti

Bu noktada en önemlisi yeni ekran kartının fiyatı olacak. RTX 4070 Ti, rekabet seviyesi yüksek bir fiyatla gelecek olursa, belki fiyat performans anlamında RTX 4080 ve RTX 4090 modellerinden bile daha fazla ses getirebilir. Artık kartın tanıtımından sonra bunları değerlendirme şansımız olacak.

Tanıtım için hala resmi bir tarih verilmediğini de belirtelim. Fakat beklenti Ocak ayının başında yeni ekran kartlarının tanıtılması yönünde.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler