Cumartesi, Temmuz 27, 2024

NVIDIA RTX 4060 Ti için Belli Başlı Özellikler Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

RTX 40 serisinin yakın zamanda yeni modellerle genişletilecek. NVIDIA RTX 4060 Ti ekran kartı da yeni gelen serilerden biri olacak. İsimlendirmesini de düşünecek olursak, serinin daha uygun fiyatlı ekran kartı olarak geleceğini düşündüğümüz 4060 Ti, yavaş yavaş sızmaya da başladı.

Söz konusu ekran kartı için teknik özelliklerin nasıl olacağını sızdıran son adres ise Kopite7kimi oldu. Bu sızıntı önemli zira Kopite7kimi, ekran kartları konusunda tutarlı sızıntılarıyla tanınıyor.

NVIDIA RTX 4060 Ti Nasıl Bir Ekran Kartı Olacak?

Sızıntıya bakacak olursak yeni ekran kartında AD106 GPU birimi karşımıza çıkacak. RTX 4080 ya da RTX 4090 modellerinde yer alan GPU birimine göre çok daha küçük olacak AD106, çekirdek sayıları konusunda da alt aralığa girecek.

Zira GPU biriminin 4352 CUDA çekirdek barındırması bekleniyor. RTX 4080 ile karşılaştırdığımız zaman, RTX 4080 modelinde yer alan AD103 GPU biriminde 9728 CUDA çekirdek yer aldığını hatırlayalım. Arada ne denli bir fark beklendiğini de buradan görebilirsiniz.

NVIDIA RTX 4060 Ti

Gelelim bellek kısmına. Söz konusu seride yer alacak olan belleğin 8 GB GDDR6 bellek olacağı belirtilmiş. GDDR6X değil de GDDR6 bellek kullanılması da NVIDIA RTX 4060 Ti için daha mantıklı gözükebilir. Belleğin hızının 18 Gbps olduğunu ve bellek veri yolunun da 128 bit olarak belirlendiğini göreceğiz. En azından sızıntı bu yönde.

Bu özelliklerle beraber yeni ekran kartının TDP değerinin ise 220W olarak karşımıza çıkmasını bekliyoruz.

Kaçırmayın: EVGA’nın Son Ekran Kartı Açık Arttırmada 

Kartın ne zaman tanıtılacağı hala açıklanmadı. Fakat bu sızıntıyla beraber anlıyoruz ki RTX 4060 Ti modelinin tanıtımı için çok bir zaman kalmadı. Muhtemelen yeni ekran kartı RTX 4070 serisiyle beraber yakın zamanda tanıtılacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler