Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Evga’nın Son Ekran Kartı RTX 4090 FTW3 Açık Arttırmada

Paylaş

silkroad gaminggentr

Köklü ekran kartı üreticilerinden biri olan Evga, geçtiğimiz aylarda şok bir karar almış ve bundan sonra ekran kartı üretmeyeceklerini duyurmuştu. Nvidia ile olan ortaklarını gözden geçirdiklerini ve ortaklıklarını bitirdiklerini açıklayan firma, tüm pazardan hızlıca çekilmişti.

Yeniden pazara dönüş yapacak mı ya da böyle bir ihtimalin umudu var mı bilemiyoruz ama Evga cephesinden ilginç bir hamle geldi. Marka, son ekran kartları RTX 4090 FTW3 modelini açık arttırma ile satışa sundu.

Evga RTX 4090 FTW3 Kartları Rekor Fiyata Satılabilir

Yapılan duyuruyla beraber öne çıkan açık arttırmada, Nvidia ile Evga ortaklığı bitmeden önce ele alınan son model satışa sunuldu. RTX 4090 için yapılan üretim çalışmalarından kalan ve mühendislik örnekleri olduğu söylenen ekran kartları, önce eBay üzerinden satışa sunuldu.

eBay nedeni açıklanmayan bir şekilde satışları iptal edince bu kez marka kendi forumu üzerinden son ekran kartlarını satışa sundu. Koleksiyon değeri olan kartların şu an için açık arttırma teklifi 8.500 dolar olarak gözüküyor.

Evga RTX 4090 FTW3

Elde edilen gelirleri St. Jude Çocuk Araştırma Hastanesi’ne bağış olarak sunacağını söyleyen Evga’nın, açık arttırma sonunda nasıl bir teklifle kartları satacağını merak ediyoruz.

Zira şu an kartlara 8.200 dolar teklifi verilmiş olsa da 16 Aralık tarihine kadar, açık arttırma devam edecek. Unutmadan kartın koleksiyon odaklı olduğunu da bir kez daha hatırlatalım. Yani yeni ekran kartı için geri iade, garanti ya da satış sonrası destek gibi hizmetler sunulmayacak.

Evga RTX 4090 FTW3

Böylece ekran kartı pazarı için de bir devrin sonu geldi diyebiliriz. Evga’nın bundan sonra pazara geri dönme durumu olur mu dediğimiz gibi bilmek çok mümkün değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler