Cumartesi, Temmuz 27, 2024

ASUS, Türkiye’nin En Çok Satan Monitör Markası Olmayı Başardı

Paylaş

silkroad gaminggentr

2022 yılının son günlerini yaşıyoruz. Haliyle teknoloji dünyasında da birçok kategori için yıl sonu verileri gelmeye başladı. 2022 yılı için açıklanan veriler içerisinde en çok dikkat çekenlerinden birisi de monitör pazarı için geçerli oldu. Monitör pazarına ilişkin Context verilerine göre sektörde lider olan marka ise ASUS oldu.

2022 yılının üçüncü çeyreğinde, geçen sene aynı döneme göre monitör sevkiyatlarını %91,90 attırmayı başaran ASUS, bu atakla beraber pazardaki liderliği de almış gözüküyor.

ASUS, Türkiye’nin 1 Numaralı Monitör Markası Olmayı Başardı

Context verilerine bakıldığı zaman, markanın bu yıl genel olarak satışlarda ciddi bir yükseliş trendi yakaladığı gözüküyor. Verilere bakacak olursak ASUS, 2022 yılının üçüncü çeyreğinde tüm monitör pazarının %17,03’lük payını elinde tutmayı başardı.

Böylece ASUS, Türkiye’nin 1 numaralı monitör markası olmayı da başarmış oldu. Yine aynı verilere göre 144 Hz ve üzerinde yenileme hızına sahip olan oyuncu monitörler kategorisinde de ASUS, %48,39’luk bir pazar payına sahip. Elde edilen pazar payı, markayı bu kategoride de lider konuma getiriyor.

ASUS

144Hz, 240Hz, 360Hz ve 500Hz oyuncu monitörlerini piyasaya sunan ilk marka olarak öne çıkan ASUS’un, yeni yılda da elde ettiği başarıyı devam ettirmeye kararlı olduğunu görüyoruz.

Öyle ki marka bir yandan oyuncuların ihtiyacını karşılayacak monitörler geliştirmeye devam ederken, bir yandan da kurumsal ihtiyaçlara uygun ürünler de geliştirmeye devam ediyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler