Cuma, Nisan 26, 2024

Samsung, Galaxy S Serisi için Kendisine Ait Özel Yonga Setini Kullanacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son günlerde ortaya çıkan sızıntı ve iddialara göre Güney Kore merkezli teknoloji devlerinden Samsung’un 2025 yılında Galaxy S serisi akıllı telefonları için kendine ait yonga setini tasarlayacağı bildiriliyor. Mevcudiyette ki Exynos yonga seti serisi bu söylentileri doğruluyor gibi görünse de şirket kendi yonga setlerinin bir kısmını Motorola ve Vivo gibi diğer akıllı telefon üreticilerine sattığından yeni üretilen yonga setinin isimlendirmesi daha farklı olacak.

Güney Kore merkezli yayın platformlarından Inew24 ve güvenilir araştırmacılardan IceUniverse tarafından internete düşen yeni bir söylenti, Samsung yetkililerinin Galaxy S22 serisi GOS skandalı üzerindeki tepkiden ve Snapdragon 8 Gen 1 ile Exynos 2200 yonga setlerinin yetersiz verim ve zayıf termal yönteminden memnun olmadığını söylüyor.

samsung yonga seti
Samsung, Galaxy S Serisi için Kendisine Ait Özel Yonga Setini Kullanacak! 2

Bu sebeple Amerika Birleşik Devletleri merkezli şirket Apple’ın A serisi yonga setleri ile yaptığı başarıya benzer yeni bir yaklaşımın, Samsung tarafından gerçekleştirilmesi ve daha iyi optimize edilmiş nihai cihazlara sahip olma hedefleri şu anda tartışmaların odağında.

2020 yılı ve öncesi eski Exynos yonga setleri özel Samsung CPU çekirdekleri kullanmaktaydı fakat Samsung, Aralık 2019 tarihine geldiğimizde özel CPU çekirdek bölümünü kapatma kararı aldı. Yeni yonga setlerinin Exynos serisinin bir parçası olup olmayacağı veya Samsung’un yeni bir yonga seti ile başlayıp başlamadığı henüz belli değil.

İlerleyen zamanlarda şirketin yeni yonga setleri hakkında yeni sızıntıların çıkmasını bekliyoruz, konu hakkında gelişmeler için PC Hocası’nı takipte kalmayı unutmayın.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler