Cuma, Nisan 19, 2024

Samsung Galaxy S23 Serisi: Sadece Snapdragon Yonga Setine Sahip Olacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güney Kore merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Samsung‘un kendine ait yonga seti Exynos, Galaxy S amiral gemisi serisinde kullandığı Qualcomm’a karşı rekabeti kaybediyor. Bu sene yalnızca Avrupa ülkelerindeki cihazlar Exynos 2200 yonga setini kullandı ve diğer ülkelerdeki modeller Snapdragon 8 Gen 1 yonga setini kullandı.

Çip üreticisi Qualcomm’un CEO’su Cristiano Amon ise ikinci çeyrek kazanç çağrısında, Galaxy S22 birimlerinin yüzde 75’inin Snapdragon yonga setine sahip olduğunu paylaşırken bu oranların gelecek artacağını belirterek analistlerin Galaxy S23 ile ilgili yalnızca Snapdragon 8 Gen 2’yi kullanacakları iddiasını desteklemiş oldu.

Qualcomm ile Samsung arasındaki patent lisans anlaşması 2030’a uzatıldı!

Qualcomm pch
Samsung Galaxy S23 Serisi: Sadece Snapdragon Yonga Setine Sahip Olacak! 2

Amon, Qualcomm’un Samsung ile olan ortaklığının “Galaxy akıllı telefonlarının ötesine geçerek” tabletlerine, Windows bilgisayarlarına, Galaxy Book modellerine ve gelecekte piyasaya sürülecek gerçeklik cihazlarının ve diğer ürünlerine güç sağlayacağını belirtti.

Qualcomm CEO’su ikinci çeyrek açıklamalarında aynı zamanda Samsung ile aralarındaki 3G, 4G, 5G ve hatta 6G cihazlarını kapsayan patent lisans anlaşmalarının da 2030 yılına uzatıldığını vurguladı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler