Perşembe, Mayıs 9, 2024

Sıra Onda: Xiaomi’den Katlanabilir Telefon Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz sene resmen katlanabilir akıllı telefon senesiydi, birden fazla şirket kendi katlanabilir telefonlarını duyurdu ve geliştirme sürecindeki diğer firmalar ise kullanıcılar için bir referans belirledi. Şimdi ise yeni bir patent başvurusu, Xiaomi’nin katlanabilir telefonlar akımına birden fazla model ile geçmeye planladığını gösteriyor.

CNIPA (Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi) ile yapılan bir patente göre Xiaomi, Huawei Mate X’lere benzer katlanabilir bir telefon piyasaya sürmeyi planlıyor. Patenti alınan telefon, Samsung’un Galaxy Fold serisi ile yaptığı içe katlamanın tam tersi olan ön tarafa doğru katlama ile tam ekrana sahip olacak. Patentte hem ön hem de arka kamera olarak kullanılabilen dört lensli dar çerçeveli bir telefon gösteriliyor. Xiaomi ayrıca fiziksel ses ve güç düğmelerine de bu telefonda yer veriyor ve cihazın şarj ve veri aktarımı için bir USB C Tipi bağlantı noktası yer alıyor.

opvouwbare smartphones 958x1024 1
Sıra Onda: Xiaomi'den Katlanabilir Telefon Geliyor! 2

Xiaomi aldığı patent ile, Huawei ile benzer bir tasarıma sahip olsa da, şirket hala Huawei’ye göre büyük bir avantaja sahip. Devam eden yasak nedeniyle Huawei, cihazlarında Google Play Hizmetlerini kullanamıyor bu sebepten ötürü cihazlarda herhangi bir şekilde Google’a ait ürünler kullanılamıyor; YouTube, Google Drive vesaire. Huawei’nin bu yasağa sahip olması katlanabilen telefonu satma konusunda başarısız olmasına neden oluyor lakin Xiaomi bu konuda bir sıfır önde oluyor.

Cihazın fiyatı ne kadar olacak, ne zaman üretime çıkacak henüz belli değil, şu an yalnızca cihazın patent aşaması devam ediyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler