Çarşamba, Nisan 24, 2024

Smart Tv Nedir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Smart tv adını son 2 yıldır sürekli olarak televizyonlarda radyolar da internet reklam afişlerinde sıkça görmekteyiz. Bir çok televizyon üreticisi veya teknoloji satıcıları bizlere bunun reklamını yapıyor. Bu yazımızda sizlere bu konu ile ilgili bilmeniz gerekenleri ve bu tvlerin özelliklerinden bahsedeceğim. Bu televizyonlara ihtiyacımız varmı gibi sorunları cevaplamaya çalışacağız.

Peki Smart Tv nedir?

Smart Tv ürünlerinin tanım olarak özetlemek gerekir ise televizyonun internet ve mobil cihazlarınız ile etkileşime girme özelliği diyebiliriz. Yani Televizyonunuz üzerinden sosyal ağlara bağlanabilir ,youtube da video izleyebilir veya tarayıcı tabanlı oyunlar oynamanıza imkan sağlayabilirsiniz. Smart Tv ler ayrıca bir çok video formatını da desteklediği için bir çok video dosyasını oynatmanıza imkan sağlamaktadır. Bir diğer özelliği ise televizyonunuzda izlediğiniz şeyleri veya görselleri başka bir cihaza ihtiyaç duymadan indirmenize olanak sağlaması ve ayrıca her çeşitli kaynaklardan medya indirebilme özelliği de bulunmakta. Çoğu markada bulunan fakat kumandalar olduğu sürece kullanmayacağımız bir diğer özelliği ise sesli denetim ile kontrol edilebildikleri.

smart tv static

Smart Tvler de sorun yaşanıyormu ?

Şuan piyasaya baktığımızda bir çok tv üreticisi bu özelliklerde televizyonlar üretmekte fakat dünyaca ünlü markalar bile olsalar bir çok markanın Smart Tv özellikli televizyonunda yazılımsal bazı sıkıntılar bulunmakta , örneğin menü arası geçişlerde yavaşlık , kanal değiştirirken yavaş olması , bir videoyu kayıt ederken ki problemler gibi sorunlar olabilmektedir.  Bu sorunlar firmalar tarafından Firmware güncellemeleri ile çözülmekte ancak bu konuda araştırma yaparken kullanıcı deneyimlerini de araştırmanızı tavsiye ederim. Tabi-ki bu sorunlar her televizyonlar da yaşanan sorunlar değil bazı cihazların alt yapısı Android olarak sunulmakta daha hızlı ve güncellenebilir bir yapı sunmakta.

Fiyat ve ulaşılabilirlik ;

Smart tv özellikli televizyonlar şuan için piyasada artan rekabetten dolayı  1800-2000 Tl’ye kadar (106 ekran için) düşmüş durumda araştırma yaparken kullanıcıların dikkatine ve televizyonun iç yazılım özelliğine bakmanızı tavsiye ederiz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler