Perşembe, Nisan 25, 2024

Snapdragon 7 Gen 1 Tanıtıldı: Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çip üreticilerinden Qualcomm‘un son zamanlarda tanıttığı yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Gen 1+ her ne kadar şu anda Android akıllı telefon pazarının varsayılan amiral gemisi yonga seti olsa da şirketin aynı zamanda yeni nesil orta segment bir yonga seti de var; Snapdragon 7 Gen 1!

200MP çözünürlüğe kadar görüntülü yakalama e-para gibi çözümler için Android Ready SE desteğine sahip yonga seti; Adreno 662 GPU, 2.4GHz’e kadar bir Kryo CPU kümesine sahip. Qualcomm, yeni yonga setinin sahip olduğu grafik birimlerinin Snapdragon 778G modelinden yüzde 20 daha hızlı işlem yapabildiğini ve yapay zeka işlemlerinin yeni platformda yüzde 30 daha iyi performans gösterdiğini paylaştı.

sd 7 gen 1
Snapdragon 7 Gen 1 Tanıtıldı: Özellikleri Neler? 3

Snapdragon 7 Gen 1, SD 778G modelinde kullanılan Adreno Frame Motion Engine’e sahip ve SD 778G ile aynı gücü tüketirken, oyunlarda iki kat daha fazla kare hızı sağlıyor. Yen nesil yonga seti 16GB’a kadar LP-DDR5 RAM ile çalışabiliyor.

SD 7 Gen 1, hem SA hem de NSA modlarda ikili bekleme 5G bağlantısı ile 4,4 Gbps indirme hızlarına sahip Snapdragon X62 5G modeme sahip. WiFi 6E, Snapdragon Sound ve aptX desteklerine sahip Bluetooth 5.3 bağlantı teknolojisini de içerisinde barındırıyor.

sd 7 gen 1 p2
Snapdragon 7 Gen 1 Tanıtıldı: Özellikleri Neler? 4

Çipin içerisinde ki üçlü Qualcomm Spectra ISP, yonga setine 200MP çözünürlüğe kadar fotoğraf ekimi ve 4K HDR video kaydı desteği kazandırıyorken 10-bit HEIC fotoğraf çekimi ve HEVC video kaydı yapabilmesini de sağlıyor. Yonga setinin içerisinde teknolojik ilklerden bazıları ise dijital anahtarlar ve cüzdanlar için en iyi güvenliği sağlayan Android SE ve Güvenilir Yönetim Motoru destekleri.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler