Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Sony Project Q Yarı El Konsolu Duyuruldu! Oyun Değişiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

PlayStation Showcase kapsamında birçok duyuru gerçekleştiren Sony, etkinlikte Sony Project Q isimli el konsolu için de duyurusunu yaptı. Önemli oyun duyuruları bir yana yeni kısmi el konsolunun, oyun anlayışını biraz daha değiştirecek ve farklı bir deneyim yaşatacak bir cihaz olarak öne çıktığını gördük.

Peki Sony yeni cihazda tam olarak neyi amaç ediniyor ve söz el konsolu nasıl kullanılacak bir bakalım.

Sony Project Q ile Neler Sunulacak?

Aslında bu cihaza yarı el konsolu dememizin bir nedeni var. Zira cihaz, Sony’nin DualSense cihazının yerini alacak, destekleyici bir kontrol cihazı. Standart DualSense kontrol cihazından farklı olarak bu cihazda, tam orta kısımda 8 inç boyutunda bir ekran yer alıyor.

Sony Project Q

LCD ekran, 1080p çözünürlük değerine sahip ve 60 Hz seviyesinde bir tazeleme hızı da sunuyor. Ekranın sağ ve sol kısımlarında ise standart olarak kontrolcülerin parçaları kalmaya devam edecek. Wi-Fi bağlantısı üzerinden PS5 konsola bağlanabilecek olan yeni kontrolcü, PS5 üzerinde yüklü olan oyunları, bu ekran üzerinde oynamaya da izin verecek.

Şimdilik bu yeni el konsolunun bağımsız bir cihaz olarak kullanılamayacağını da belirtelim. PS5 oyunlarını yeni kontrolcü farklı odalarda ya da mekanlarda oynamanız mümkün olacak diyebiliriz. Şimdilik herhangi bir bulut desteği ya da bağımsız oyun desteği söz konusu değil. İleride bu konuda durum değişikliği olur mu bilemiyorum. Belki yeni versiyonlarda.

Ne Zaman Piyasaya Çıkacak?

Sony Project Q, biraz daha bekletecek. Zira Sony’nin açıklamasına göre yeni el konsolu yıl sonuna doğru satışa çıkmış olacak. Henüz fiyat ve hangi bölgeler için satış yapılacağı gibi detaylar hakkında bilgiler paylaşılmış değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler