Salı, Nisan 23, 2024

Sony, PS Vita Üretimini Tamamen Durdurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, 2011 yılında piyasaya sürdüğü oyun konsolu PS Vita’nın üretimini tamamen durdurma kararı aldı. Geçtiğimiz senenin sonlarına doğru Sony Interactive Entertaiment yetkilisi PS Vita üretimine son verileceğini onaylamıştı. Bugün ortaya çıkan bilgilerle beraber firmanın konsolun üretimini tamamen durduğu öğrenildi.

Yaklaşık Olarak 10 – 15 Milyon Arasında Satmayı Başardı

2011 yılında piyasaya çıkan ve istenileni veremeye cihazın 10 ile 15 milyon arasında satış rakamına ulaştığı biliniyor. Bu satış rakamı oldukça yüksek görülebilir ancak en yakın rakibi olan Nintendo 3DS konsolunun 75 milyon adet satmayı başarması PS Vita’nın üretiminin sonlandırılmasında ki en büyük etken olduğu düşünülüyor.

2015 yılında konsola özel oyunların üretimini durduran Sony, PS Plus üyeliği ile verilen özel oyunları da tamamen kaldırmıştı. Günümüzde akıllı telefonların, tabletlerin dahada yaygınlaşması 8 yıl önce piyasaya sürülen PS Vita cihazından donanım bakımından dahada güçlü olması cihaz için önemli bir sorun teşkil ediyordu.

Başlıksız 2 3

Benzer şekilde Playstation 3 üretimi de 2017 yılının Mayıs ayında tamamen sonladırılmıştı. Sony’nin bir daha el konsolu piyasasına girmeyeceği ise şimdilik belli değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler