Perşembe, Mart 28, 2024

Sosyal medyanın Siteler Üzerindeki Etkisi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu konumda, Sosyal medyanın siteler üzerinde ne gibi bir etkisi var bundan bahsedeceğim. 

Sitenizin sosyal medya da barınması ve sitenizde paylaştığınız içerikleri, makaleleri vb. sosyal medya platformunda paylaşmanız sitenizi ziyaretçi yani hit açısından oldukça etkiler.  Bu durumda ilk yapmanız gereken iş, sitenize ait FacebookTwıtterInstagram gibi platformlarda sayfa açmanızdır. Size çok fazla getirisi olabileceğini rahatlıkla söyleyebilirim. 

Siteniz ile Sosyal medya hesaplarınızı ilişkilendirip, sitenizde paylaştığınız makaleleri otomatik bir şekilde sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.  Bu size daha fazla ZiyaretçiAboneTakipçi, kazandıracaktır.  Burada önemli bir nokta var, eğer her makalenizi sosyal medyada paylaşırsanız bu takipçileriniz tarafından iyi karşılanmayacaktır. 

Sosyal medyanın Siteler Üzerindeki Etkisi 1

İlgi çekici olan konuları Sosyal medya da paylaşmanız daha doğru olacaktır, çünkü hem ziyaret açısından hemde yeni takipçi kazanmak adına önemlidir. Örneğin siteniz adına bir çekiliş yapıyorsunuz ve çekilişe katılım şartlarında, Sosyal medya hesapları beğenilecek ve paylaşılacak. Bu çok önemli bir konu aslında, herkesin paylaşması demek daha fazla takipçi demek ve profilden profile yayılması demek. Böylece  Sosyal medyayı kullanmak adına önemli bir adım atmış olursunuz.

Twitter’ı Kullanmak 

Twitter’ı kullanmak Sosyal medyayı kullanmak desek yanlış bir açıklama olmaz diyebilirim. Çünkü sitedeki içeriğinizi Twitter’da paylaştıktan sonra çok rahat bir şekilde insanlara duyurabilirsiniz ve insanlar arasında fazlaca paylaşılabilir bir hale getirebilirsiniz. Burada önemli olan Nokta ise takipçi sayısını arttırmaktır. Twitter’da en çok bilinen ve en çok işe yarayan yöntem başkalarını takip etmektir. Sitenizin konusu  ne ile alakası ise ona göre takip atmaya çalışın ki onlarında ilgisini çeksin ve ziyaretçi olarak sitenize gelsin. 

Sosyal medyanın Siteler Üzerindeki Etkisi 2

Facebook’u kullanmak

Facebook ile sitenizin  ziyaretçi sayısını yükseltmek çok kolaydır. Örneğin, siteniz Teknoloji ile alakalı bir site, sitenizde yazmış olduğunuz Teknoloji makalelerini Facebook’da Teknoloji ile alakalı gruplarda paylaşabilirsiniz. Bunu yaparsanız ziyaretçi açısından önemli bir artış olduğunu göreceksiniz. Unutmayalım ki yüksek takipçili gruplarda paylaşmanız sizin için daha iyi olacaktır.

Facebook Sponsor Reklamı Kullanma

Sitenizde ilginç ve hiç kimsenin yapmadığı bir konuyu ele aldınız ve Sosyal medyada paylaştınız ve yoğun bir ilgi gördünüz , daha fazla ziyaretçi istiyorsanız Facebook’da küçük miktar para vererek Sponsor Reklam yayınlayabilir ve daha falan ziyaretçi kazanabilirsiniz. Facebook’da eksi yön olarak, sitenize ait Facebook sayfanıza takipçi kasmak zordur, bu yüzden arkadaşlarınıza sayfayı önermeyi onlarada başkalarını önermeyi söyleyin.

Sosyal Medyayı ilişkilendirme

http://www.twitterfeed.com adresine giderek Twitter ve Facebook hesaplarınızı Web Siteniz ile ilişkilendirebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler