Çarşamba, Nisan 24, 2024

Facebook ve Instagram Bölgesel Çöküşler Yaşıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook ve Instagram saat 18:00 surlarından itibaren anlık ve bölgesel olarak çöküşler yaşamaya başladı. Yoğun olarak Amerika ve Avrupa kıtalarında bölge bölge olan çöküntüler ülkemizde de Instagram üzerinde bölgesel olarak gerçekleşti.

Facebook üzerinde kesinti yaşayan kullanıcılar genel olarak siteye erişemediklerini söylüyor; bazıları ise posta kutusunun eksik olduğunu veya sitenin diğer bölümlerinin düzgün çalışmadığını söylüyor. Down Detector adlı sitede Facebook’un çöküş sorunlarıyla ilgili 12.000’den fazla rapor ise durumu gözler önüne sermekte.

Instagram‘da ise 2.500 küsür rapor bulunmakta. Sorun yaşayan kullanıcılar uygulamanın açılmadığını, yeni fotoğrafların yüklenmediğini ve akışın görülemediğini bildiriyor.

Ülkemizde yaşanan çöküntüler ise şöyle:

Facebook üzerinde anlık çöküntü yaşanan bölgeler

facebook ve instagram bolgesel cokusler yasiyor facebook

Instagram üzerinde anlık çöküntü yaşanan bölgeler

facebook ve instagram bolgesel cokusler yasiyor instagram

Türkiye’de Facebook üzerinde pek rapor bulunmasa da Instagram‘da oluşan çöküntüler benzer şekilde Facebook’da da oluyor.

Dünya üzerinde ise durum biraz daha kötü.

Facebook üzerinde dünya genelinde yaşanan çöküntüler

facebook ve instagram bolgesel cokusler yasiyor facebook dunya

Instagram üzerinde dünya genelinde yaşanan çöküntüler

facebook ve instagram bolgesel cokusler yasiyor instagram dunya

Instagram üzerinde yaşanan çöküntüler genel olarak Facebook çöküntü bölgeleriyle aynı bölgede fakat bölgelerde daha yoğun bir şekilde hissedilmekte.

Facebook ise yaptığı açıklamada “Bazı insanların şu anda Facebook ve Instagram’a erişimde sorun yaşadığının farkındayız. Mümkün olan en kısa sürede işleri normale döndürmek için çalışıyoruz ” diyerek konuyu şimdilik kapattı.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler