Perşembe, Nisan 25, 2024

SpaceX’in Uydu Tabanlı İnternet Projesi Starlink, Dördüncü Uçuşunu Başarı ile Tamamladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Elon Musk, sahibi olduğu SpaceX şirketi ile ilgili çılgın projelere imza atmaktan hiç çekinmiyor ki en son ki çılgın projesi uydu tabanlı internet hizmeti sağlamak. SpaceX, dünyanın etrafını saran uydular fırlatarak ekstra yüksek hızda internet erişimi sağlamak istiyor.

Bu fikri çevreleyen gökbilimcilerin korkularına rağmen, Starlink’in uydu konuşlandırması çoğunlukla planlandığı gibi devam etti. İlk Starlink test uyduları Mayıs 2019’da yörüngeye gönderildi ve yıl sonundan önce iki parti daha takip etti.

Şimdi, SpaceX başka bir dönüm noktasına ulaştı: dördüncü Starlink kargosunu 60 internet ışınlama uydusu içeren Falcon 9 roketi aracılığı ile başarıyla fırlattı. Bu önemli bir rakam gibi görünebilir – toplam aktif Starlink uydu sayısını yaklaşık 240’a getirir – ancak SpaceX’in daha geniş hedefleri göz önüne alındığında, bu pekte önemli değil.

Sonunda SpaceX, uzay devinin gittiği hızda biraz zaman alabilen on binlerce uydu dağıtmak istiyor. Ne olursa olsun, sonuç muhtemelen buna değecektir. SpaceX, Starlink’in müşterilere yüksek hızlı geniş bant internetini uygun bir fiyata sunmasını istiyor, ancak ayrıntılar henüz tam anlamı ile belirlenip son halini almadı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler