Perşembe, Nisan 25, 2024

Squid Game Dizisini CUSTOM PC Olarak Uyarlarsak Ne Olur? (#NeOlur 29)  

Paylaş

silkroad gaminggentr

Takipçilerimiz bilecektir, sizlerin de önerilerini değerlendirerek benzersiz sistemler hazırladığımız “NeOlur” isimli bir köşemiz var. Bir sistem ne kadar çılgınca toplanabilir sorusuna yanıt aradığımız köşemizde bu kez ise #NeOlur 29 serimizle karşınızdayız.

Bu Custom PC sistemimizde ele alacağımız konsept ise Squid Game dizisi olacak. Netflix’in dünyayı kasıp kavuran dizisinin konseptiyle hazırladığımız sistemimizin detaylarına geçelim.

#NeOlur 29 – Squid Game Dizisi Custom PC için Neler Yaptık?

Sürece 3D yazıcıyla Squid Game maskelerini hazırlayarak başladık. Baskılarımızı aldıktan sonra sıra geldi maskeleri boyama aşamasına. Bir tanesini kasa üzerinde kullanmak için bir tanesi de video içerisinde kurguda kullanmak adına maskelerimizi hazırladık.

#NeOlur 29

Daha sonra kasada kullanmak adına Ddakji kartları hazırladık. Hazırlanan kartlar kasada belirlenen noktalara yerleştirildi.

#NeOlur 29

Tabii ki sadece kasayla da sınırlı kalmadık. Bir sonraki aşamada bileşenler üzerinde yaptığımız özelleştirmelere geçiyoruz.

Kullandığımız ASUS ROG Strix RX 6700 XT ekran kartının arka kapak kısmını özel olarak kapladık ve Squid Game oyuncu çıkartmalarıyla süsledik. Böylece filmin konseptini daha iyi yansıtacak güzel bir hava oluştu.

Tüm bu aşamaları gerçekleşirken bir taraftan da HoYeon Jung tarafından hayat verilen karakter 67 numaralı oyuncuyu da kasa camına el emeğiyle boyayarak işledik.

#NeOlur 29

Ardından sistem içerisinde yer alan Custom sıvı soğutma sisteminde yer alan boruların ayarlamalarını gerçekleştirdik. İstediğimiz şekillere göre boruları düzenledik ve soğutma sıvılarının ayarlamasını gerçekleştirdik.

Diğer taraftan ise kasa için düzenlemeleri gerçekleştirdik. Yine kasanın da özel olarak kaplanması gerekiyordu. Ayrıca kaplama dışında, 3D yazıcı ile hazırladığımız maskenin de kasa üzerinde yerleştirme işlemini tamamladık.

Tüm bu işlemcilerin ardından sistemi birleştirme aşamasına geçtik. Peki nasıl bir sistem kullandık?

Kullandığımız Sistemde Nasıl Bileşenler Yer Alıyor?

  • Ekran Kartı: ASUS ROG Strix RX 6700 XT, Arka kısımda kendi özelleştirmelerimiz için kaplamamızı yaptık.
  • Anakart: ASUS ROG Strix B550-E Gaming
  • İşlemci: AMD Ryzen 9 5900X
  • SSD: Seagate 2 TB NVMe M.2
  • RAM: ThermalTake Toughpower 2X8 16GB 4200MHz
  • Kasa: ThermalTake A500 Alüminyum. Gerekli özelleştirmeleri yaptık
  • PSU: ThermalTake PF1 1200W 80+ Platinum
  • Custom Sıvı Soğutma: ThermalTake Pasific C360 DDC Hard Tube
  • Fanlar: ThermalTake Pure 120

AMD, Thermaltake ve ASUS Türkiye’nin katkılarıyla hazırladığımız sistemimiz böylece hazır hale geldi. Tüm süreci videodan da izleyebilirsiniz. Yine merak ettikleriniz için yorumlarınızı bekleriz. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler