Cuma, Nisan 19, 2024

Steam, NFT ve Blockchain Oyunlarını Yasaklıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Popüler oyun platformu Steam’in sahip olduğu Valve “Steam’de yayınlamamanız gerekenler” listesine eklenen yeni bir kurala göre, blockchain (blok zinciri) teknolojisi kullanan veya kullanıcıların NFT’leri veya kripto para birimlerini takas etmesine izin veren oyunlara Steam üzerinde kesinlikle izin verilmeyecek. Değişikliğe göre, NFT tabanlı bir oyun üzerinde çalışan bir geliştirici olan SpacePirate dikkat çekti ve değişikliğin, şirketin gerçek dünya değeri olabilecek oyun öğelerine izin vermemesi nedeniyle olduğunu belirtti.

Steam, oldukça popüler ve en iyi bilinen bilgisayar oyun mağazalarından bir tanesi, ancak sektörde ki tek mağaza değil. Epic Games’in CEO’su Tim Sweeney, şirket olarak NFT olayları hakkında herhangi bir yasakla ilgilenmediğini söylese de, bu politika mağazasındaki oyunlar için geçerli görünmüyor: Epic Games, The Verge ekibine verdiği bir demeçte NFT kullanan oyunlar fikrine “açık” olduklarını belirtti.

Ağustos ayının sonundan itibaren Steam’in kural sayfasının bir Wayback Machine yakalamasına bakıldığında, yalnızca 12 kural var ve kripto para birimleri veya NFT’lerden hakkında herhangi bir şey bulunmuyor. Yeni kural diğer belgelerde de yok.

Oyun Mağazası devlerinden Steam’in geçmişine baktığımız zaman özellikle cinsel içerikli oyunlar söz konusu olduğunda, tartışmalı moderasyon kararlarına sahip. Ancak bu durumda, insanlar NFT oyunlarına saygı göstermek için herhangi bir tepki vermiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler