Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Thermaltake SWAFAN 12/ 14 RGB Radyatör Fanları Piyasaya Çıkıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Özellikle sistem toplama meraklılarının vazgeçilmez markalarından biri haline gelen Thermaltake, PC meraklıları için yeni ürünler sunmaya devam ediyor. Markanın yeni ürün serilerinden biri de Thermaltake SWAFAN 12/ 14 RGB fanlar oldu.

Kısa süre önce markanın Expo etkinliği kapsamında duyurulan yeni fanlar, Ağustos ayı itibariyle piyasadaki yerini de alıyor.

Bu kez benzerlerinden biraz daha farklı bir fan serisi ile karşı karşıya olduğumuzu da belirterek yeni serinin özelliklerinden de söz etmek istiyorum.

Thermaltake SWAFAN 12/ 14 RGB Fan Özellikleri Neler?

Yeni fanları rakiplerinden ayıran en önemli özellik, değiştirilebilir bir fan kanadı tasarımı sunuyor olması. İki tip fan kanadına sahip olan seride kullanıcılar, pakette yer alan fan kanatlarını istedikleri zaman değiştirerek hava akış yönünü ayarlayabilecekler.

Zaten fanın adı da değiştirilebilir özelliğinden geliyor. Thermaltake tarafından belirtildiğine göre serinin ismi “Swap Fan” ifadesinden yola çıkılarak belirlenmiş.

Kolayca değiştirilebilir fan kanatlarının olması, Thermaltake SWAFAN 12/ 14 RGB serisini tercih edenlere bir avantaj daha sağlamış olacak.

Hava akış yönü üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmamız bir yana, fanları çok daha kolay bir şekilde temizleyebileceğiz.

Sistem toplayanlar bilecektir, sistemin bakımını yapmak adına fanların rahat temizlenebiliyor olması önemli bir detay.

Fanların bu önemli değişikliğinden söz ettiğimize göre artık diğer artılardan ve teknik detaylara da kısaca bakabilir.

Thermaltake SWAFAN 12/ 14 RGB

Thermaltake SWAFAN 12/ 14 RGB Fanlar için Diğer Detaylar

Yenilenmiş Olan Fan Kanatları

Thermaltake SWAFAN radyatör fan serisinde, yenilenmiş bir bıçak tasarımının kullanıldığını görüyoruz. 9 bıçaklı fanlar, hangi versiyonu seçerseniz seçin güzel bir soğutma performansı sağlamaya yardımcı oluyor.

Ürünün değiştirilebilir fanlarında iki ayrı versiyon olduğunu da görüyoruz. Siyah etiketli standart fan ve gümüş etiketli ters fan tercihi yapılabiliyor.

Thermaltake SWAFAN 12/ 14 RGB

Siyah Etiketli Standart Fan – Hava Girişi için Kullanılmakta

  • Maksimum Hava Akışı: 53.02 CFM
  • Maksimum Hava Basıncı: 2,58 mm H2O

Gümüş Etiketli Ters Fan – Hava Çıkışı için

  • Maksimum Hava Akışı: 54.85 CFM
  • Maksimum Hava Basıncı: 2,19 mm H20

Thermaltake SWAFAN 12/ 14 RGB

Ayrılabilir Hidrolik Rulmanlar

Tabii ki rulman bölümü de oldukça önemli. Thermaltake SWAFAN 12/ 14 RGB serisinde de özel olarak tasarlanan sökülebilir hidrolik rulman tasarımı kullanılmış.

Katı testlerden de geçen rulmanlar, değiştirilebilir yapıya da uygun tasarlanmış. Ayrıca Thermaltake, ürünü alan kullanıcılara paket içerisinde rulman yağı da verildiğini belirtiyor.

Yeni Nesil Aydınlatma Sistemi

Oyuncuların en çok seveceği kısım burası gibi gözüküyor. Zira Thermaltake SWAFAN 12/ 14 RGB serisinde aydınlatma konusunda da yenileme yapılmış. Toplamda 30 adet ultra parlak LED, 3 ayrı adreslenebilir LED halkasına yerleştirilmiş.

Önde 12, orta halkada 6 ve arka kısımda 12 olmak üzere 30 ultra parlak LED kullanılmış. 16.8 milyon renk destekli olan adreslenebilir LED’leri istediğiniz şekilde özelleştirmeniz de mümkün. Bunun için TT RGB Plus 2.0’ı da kullanabiliyorsunuz.

Thermaltake SWAFAN 12/ 14 RGB

Titreşimi Önleyecek Montaj Tasarımı

Fanların hem sessiz çalışmasını sağlamak hem de ek olarak oluşacak titreşimleri engellemek için yine özel bir çalışma yapılmış.

Titreşim önleyici kauçuk pedlerin kullanıldığı fanlar, titreşimin daha iyi emilmesini sağlıyor ve fanların daha yüksek kararlılıkta dönmesine yardımcı oluyor.

4. Nesil Denetleyici  

4.nesil yazılım denetleyici sayesinde SWAFAN serisi, TT RGB Plus destekli ürünlerle senkronize edilirken istikrarlı ve sorunsuz bir bağlantı imkanı sunuyor.

Tüm bu özelliklerle beraber gelen Thermaltake SWAFAN 12/ 14 RGB fan serisinin iki ayrı versiyon olarak sunulacağını hatırlatalım. 12 ve 14 isimlendirmesinden de anladığınız gibi 120 mm ve 140 mm versiyonlarını göreceğiz. Bu versiyonlar için birkaç teknik özelliği de aşağı ekliyorum.

Thermaltake SWAFAN 12 RGB Teknik Detaylar

  • Fan Hızı: 500 ~ 2000 RPM
  • Maksimum Hava Akışı: 53.02 CFM / 54.85 CFM
  • Gürültü: 30.5 dBA / 36.5 dBA

Thermaltake SWAFAN 14 RGB Teknik Detaylar

  • Fan Hızı: 500 ~ 2000 RPM
  • Maksimum Hava Akışı: 77.6 CFM / 71.3 CFM
  • Gürültü: 34.5 dBA / 40.5 dBA
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler