Çarşamba, Nisan 24, 2024

Turkcell Kota İddialarına Yanıt Verdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

1 Mayıs 2017 itibari ile yeni AKK sistemine geçiş yapıldı. Bu sistemde gece 02:00-08:00 arası yaptığımız indirmeler servis sağlayıcımızın belirlediği aştıktan sonra hızımızı yavaşlattığı kotaya dahil edilmeyecek. 2018 yılında ise temelli kalkacağını düşündüğümüz AKK ile ilgili Turkcell’in AKK’yi kaldırmayıp sadece isminin değiştireceği yönünde iddialar oryaya çıkmıştı.

Geçtiğimiz Cumartesi (29.04.2017) Turkcell’e ait olduğu belirtilen bir belge sosyal medyayı salladı. Aşağıda görebileceğiniz belgede AKK değişikliğinden sonraki uygulanacak tarife ve ücretleri verilmiş. Belgede baze tarifelerde yer alan kota aşımı 1 GB=1 TL düşününce ciddi bir maliyete yol açabilir. Ayrıyetten SuperOnline 25 Mbit limitsiz tarifesini daha öncelerinde 54,90 TL den satışa sunduğunu hatırlatalım.

AKN yenitarife

Yukarda belirttiğim gibi belge sadece bir iddia olarak ortaya atılmıştı, Turkcell yetkilileri ise belgenin hızla yayılmasının ardından basın açıklamasında bulunup belgeyi yalanladı. Turkcell’in basın açıklaması şu şekilde;

Kamuoyuna duyurulur
Adil Kullanım Koşulları (AKK) aşımında ekstra ücretlendirme yapılacağına dair internette ve sosyal medyada yayılan asılsız haberlerin artması sebebiyle Turkcell olarak kamuoyunu aydınlatma ihtiyacı duyuyoruz.
Bilindiği üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere AKK’ya tabi olan tüm internet (Fiber ve xDSL) paketlerinde değişikliğe gidilmesine karar vermiştir. BTK’nın bu kararında, AKK geçildikten sonra dahi internet kullanıcılarının minimum veri indirme hızlarının, bulundukları *tarifeye/pakete göre kademeli olarak belirleneceği ifade edilmiştir.
Turkcell olarak sunduğumuz paketlerimizde, sosyal medya ve internetteki haberlerde yer aldığı gibi BTK’nın yeni mevzuatına göre belirlenen hız kademeleri geçildikten sonra tüketilen her 1 GB için ekstra ücret talep edilmesi şeklinde bir karar ya da uygulama bulunmamaktadır.
Ayrıca hem Fiber hem xDSL’de 02.00-08.00 saatleri arasında gerçekleştirilen internet kullanımları AKK’ya dahil edilmeyecek ve söz konusu zaman dilimlerinde AKK’nın aşılıp aşılmadığına bakılmaksızın AKK kullanımları sonrası hız kısıtları uygulanmayacaktır.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler