Perşembe, Nisan 25, 2024

Türkiye’de En Hızlı Steam Bağlantısını Kablonet Sağlıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Steam’in güncel veri ve kullanım istatistiklerinde yer alan bilgilere göre Türkiye’de en hızlı Steam bağlantısını Kablonet sağlıyor.

Dijital oyun mağazası Steam, hem dünyada hem ülkemizde oldukça popüler bir platform. Her gün binlerce oyunun indirildiği platform, inanılmaz düzeyde ağ trafiği oluşturuyor. Öyle ki 48 saatte dünya çapında aktarımı gerçekleştirilen oyun verisinin bant genişliği 3.9 Tbps civarında.

Türkiye de En Hızlı Steam Bağlantısını Uydunet Sağlıyor 2

Steam, kullanım ve istatistik bilgilerini tüm kullanıcıların ulaşabileceği şekilde sergiliyor. İstatistiklerde dünya çapında dikkat çeken detaylar bulunsa da, ülkemizin Steam üzerinde gösterdiği performans bizleri daha yakından ilgilendiriyor.

Türkiye İnternet Hızı Ortalaması 11.7 Mbps

Steam’in yayınladığı verilere göre ülkemizde kullanılan Steam verisi toplamda 3 Petabyte (3000TB) boyutunda. Bu veri ile birlikte ülkemizde kullanılan Steam trafiği, dünya çapında kullanılan Steam trafiğinin %1.3‘ünü oluşturuyor.

Veriler ile ilgili dikkat çeken en önemli detay, Steam’in Türkiye’de gerçekleşen ortalama bağlantı hızı. Verilere göre ülkemizdeki ortalama bir kullanıcı 11.7 Mbps hız ile Steam servislerini kullanıyor. Bu hız Avrupa ülkelerindeki en düşük hızlardan biri.

Steam’de Türkiye’nin En Hızlısı, 19.5 Mbps Hız ile Kablonet

Diğer tarafta paylaşılan verilerin içerisinde, İnternet servis sağlayıcılarının sunduğu ortalama hızlar da bulunuyor. Buna göre Turksat Kablonet, 19.5 Mbps hız ile liderken, Turknet 14.6 Mbps hız ile ikinci en iyi sağlayıcı konumunda bulunuyor. Listenin üçüncüsü ise 13.2 Mbps hız ile Turkcell Superonline.

Türkiye de En Hızlı Steam Bağlantısını Uydunet Sağlıyor 1

Listenin sırasını ise D-Smart; Vodafone ve Türk Telekom paylaşıyor. D-Smart, Steam hızında 8.2 Mbps bağlantı hızı sunarak ülkenin en yavaşı konumunda bulunuyor. Hemen arkasında 10.1 Mbps ile Vodafone ve onun arkasında 10.6 Mbps ile Türk Telekom bulunuyor.

Güney Kore, İsveç ve Japonya Steam’in En Hızlı Ülkeleri

Ülkemizin dışında diğer ülkelere göz attığımızda birçok ülkenin 25 Mbps ortalama hıza sahip olduğunu görüyoruz. ABD içerisinde 41.8 Mbps olan ortalama hız, Çin’de 44.3 Mbps, Rusya’da 23 Mbps hızında seyrediyor.

Steam’in en hızlı ülkelerinde ise 77.5 Mbps hız ile Güney Kore; 66.8 Mbps ile İsveç ve 54.7 Mbps hız ile Japonya bulunuyor. 

Türkiye de En Hızlı Steam Bağlantısını Uydunet Sağlıyor 3

Dünya ile kıyasladığımızda ülkemizdeki internet hızının oldukça yavaş olduğunu görüyoruz. Hala gelişemeyen alt yapılar ve her yere ulaşamayan fiber bağlantı, elbette bu düşük hızların sorumluları konumunda. Umarız ülkemizde de internete ve alt yapıya gerekli önem gösterilir ve dünya standartlarında bağlantı hızlarına kavuşuruz.

Siz evinizde kaç mbps hız alıyorsunuz?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler