Cuma, Nisan 26, 2024

Verizon, 5G Çalışmalarını Boingo ile Birlikte Yürütecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Verzion’un 5G servisi son derece hızlı çalışıyor ancak kullanmakta olduğu mmWave teknolojisinin doğası gereği, geleneksel dış mekan hücre kulelerinden gelen servis iç mekanlarda kaybolma eğiliminde oluyor. Verizon’un bugün yaptığı açıklamada ise Boingo Wireless ile (dünyanın dört bir yanındaki havaalanlarında Wi-Fi sağlamak için en iyi çalışmalar yapan bir firma) 5G teknolojisinin iç mekanlarda daha iyi çalışması için ortaklık yaptığını duyurdu.

Duyuruya göre Verizon, Boingo’nun “dağıtılmış anten sistemleri (DAS), küçük hücreler ve Wi-Fi” ile olan deneyiminden yararlanarak 5G hizmetini kapalı mekanlara ve havaalanları, stadyumlar, oteller ve daha fazlası gibi kamusal alanlara genişletmeyi planlıyor. Bu amaçla, iki şirket görünüşte bu kapalı alanlar için “hiper yoğun bir ağ” üzerinde çalışıyor.

5G Markalı Wi-Fi

5G Verizon ile ilgili görsel sonucu

Bu çalışma, 5G’yi kaldırıp yerine Wi-Fi sunmaktan farklı mı? Bana “5G markalı Wi-Fi” gibi geliyor ancak ayrıntılar ince olsa bile Verizon tarafından kapalı alanlarda ki 5G sorununu çözmek için çalışma haberleri gelmesi ve bu çalışmaları Boingo gibi büyük havaalanı terminallerinde oldukça harika Wi-Fi deneyimi sağlayan şirket ile yürütmesi gerçekten hoş görünüyor. Acaba bunu başarabilecekler mi?

İlgili 5G haberlerinde, Verizon 23 Ağustos’ta Phoenix’in bölümlerine hizmet vereceğini ve taşıyıcı için 10. Nesil 5G şehri olduğunu açıkladı, (Washington DC, Atlanta, Detroit, Indianapolis, Chicago, Denver, Minneapolis, Providence ve St. Paul’a katılıyor). Phoenix’teki 5G kapsamının şehir  yerine sadece birkaç popüler bölge ile sınırlı olması bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler