Cuma, Nisan 26, 2024

Visual Studio Code Web Kullanıma Sunuldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji Microsoft bugün, tamamen tarayıcıda çalışan hafif bir Visual Studio Code sürümü yayınladı. Herhangi bir yazılım indirmeye ve kurulum yapmaya gerek kalmadan, yerel makinenizde bir klasör açmak ve kodlamaya başlamak için bu tarayıcı tabanlı Visual Studio Code aracını kullanabilirsiniz. Web için VS Code aşağıdaki deneyimleri sunuyor:

  • Yerel dosyalarınızı görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz. Markdown ile hızlıca not alabilirsiniz veya önizleme yapabilirsiniz. Visual Studio Code’un tamamını yükleyemediğiniz kısıtlı bir makinede olsanız bile, yerel dosyaları görüntülemek ve düzenlemek için vscode.dev adresini kullanabilirsiniz.
  • Hata ayıklama için tarayıcı araçlarıyla birlikte istemci tarafı HTML, JavaScript ve CSS kullanarak çalışmalar yapabilirsiniz.
  • Visual Studio Code’u yükleyemediğiniz Chromebook’lar gibi daha düşük performanslı makinelerde çalışmalarınızı yürütebilirsiniz.
  • Tabletiniz ile geliştirmeler yapabilirsiniz. Dosyaları karşıya yükleyebilir/indirebilir (ve hatta Dosyalar uygulamasını kullanarak bulutta depolayabilir) ve yerleşik GitHub Depoları uzantısıyla depoları uzaktan açabilirsiniz.
  • Ayrıca Web için VS Code ile, yerleşik GitHub Depoları, Kod Alanları ve Çekme İsteği uzantılarıyla birlikte geliyor.

vscode.dev ile github.dev arasındaki farklar neler?

Bildiğiniz üzere GitHub’da geçtiğimiz zamanlarda web sürümü bir kod düzenleyicisi yayınladı. Peki bunun Microsoft’un kendi editörü ile arasındaki farklar neler?

github.dev, GitHub’a derinlemesine entegre edilmiş Web için özelleştirilmiş bir VS Code örneği. Giriş otomatik olarak GitHub üzerinden gerçekleştiriliyor, URL formatı github.com’un /organization/repo modelini kullanıyor, böylelikle bir repoyu düzenlemek için .com’u .dev olarak değiştirerek düzenlemelere başlayabilirsiniz. Web için VS Code ise, GitHub’daki depolara ek olarak Azure Repos’u (Azure DevOps’un bir parçası) destekliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler