Perşembe, Nisan 18, 2024

Volvo, Elektrikli Otomobillerinde “Kablosuz Şarj” Teknolojisini Test Ediyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Otomobil üreticisi Volvo bugün, elektrikli arabalar için gerçek dünya kablosuz şarj testlerine başladığını resmi olarak duyurdu. Bu süreç üç sene boyunca pilot bölge olarak İsveç’in Göteborg kentinde gerçekleştirilecek. Bu süre içerisinde, küçük ve tamamen elektrikli Volvo XC40 Recharge EV filosu, İskandinav bölgesindeki büyük taksi operatörü Cabonline tarafından taksi olarak kullanılacak. Bu arabalar şehir genelinde tamamen bu testler için özel olarak kurulan özel istasyonlarda kablosuz olarak şarj edilecek.

Kablosuz Şarj testleri, Gothenburg’un şehir içerisinde belirlenmiş alanların da gerçekleştiriliyor olacak; yeni sürdürebilir teknolojilerin geliştirilmesi için canlı test bölgesi olarak kullanılan bu alan Yeşil Şehir Bölgesi Stratejik Girişimi tarafından sağlanacak.

Volvo’nun Ar-Ge Başkanı Mats Moberg verdiği bir demeçte şunları dile getirdi: “Yeni şarj teknolojilerini seçilen ortaklarla birlikte test etmek, gelecekteki otomobillerimiz için alternatif şarj seçeneklerini değerlendirmenin iyi bir yolu”

Arabayı park edin ve şarj olmasını bekleyin!

volvo elektrikli araba kablosuz şarj
Volvo, Elektrikli Otomobillerinde "Kablosuz Şarj" Teknolojisini Test Ediyor! 2

Şarj İstasyonları, kablosuz şarj sistemlerinde lider konumda olan Momentum Dynamics tarafından sağlanıyor olacak. Uyumlu bir elektrikli araba (EV) sokağa yerleştirilmiş olan şarj pedinin üzerine park edildiğinde şarj işlemi otomatik olarak başlıyor. Bu, kablo tabanlı istasyonlarda olduğu gibi sürücülerin şarj işlemini başlatmak veya bitirmek için arabadan çıkma zorunlulukları olmayacağı anlamına geliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler