Cumartesi, Nisan 20, 2024

Windows 11 için Microsoft Office, Arayüz Güncellemesi Alıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, Windows 11 için Office‘in bir sonraki sürümünün, büyük veya resim dolu belgelerde geliştirilmiş performans ve 64 bit eklentiler için destek için yerel bir 64 bit ARM sürümüne sahip olacağını paylaştı. Office’in yeni sürümü şu anda beta sürümünde ve Office Insider kullanıcıları yeni görünüm içeren sürümü kullanabilirler.

Microsoft ayrıca, yukarıda ve aşağıda görebileceğiniz Office’in yeniden tasarımını duyurdu. Windows 11’e benzer bir tasarım dilini kullanıyor olsa da, Windows 11 Önizleme veya Windows 10 çalıştırıyor olsanız da her iki büyük işletim sistemi kullanıcıları aynı yenilenmiş arayüzü görecekler.. Yeni tasarıma ek olarak Office, Windows aydınlık / karanlık modunuza da uyum sağlayacak, bu nedenle Geceleri bir belgeyi açıp gözünüze ışık saçma deneyiminden kurtulabilirsiniz.

Excel and PPT in SV NEW 1536x864
Windows 11 için Microsoft Office, Arayüz Güncellemesi Alıyor! 2

Microsoft, Windows 11 ile ARM konusunda konuşmaktan çekinmedi. Desteklenen işlemcilerin tartışmalı listesinde bir avuç Qualcomm yongası mevcut ve yeni işletim sisteminin tablet özelliklerini göstermek için şirket ARM ile güçlendirilmiş Surface Pro X’i kullanmış oldu. ARM makinelerine sahip olanlar için, bu muhtemelen iyi bir işarettir – yerel uygulamalara sahip olmak, emülasyondan daha verimli olacak ve daha iyi performans sağlayacaktır.

Bununla birlikte, Office’in 64-bit ARM sürümünün Windows’a gelmesinin bu kadar uzun sürmesi biraz garip olabilir – M1 Mac’ler geçen yılın sonlarında yerel bir sürüme kavuştu. Microsoft’un bahsettiği birkaç özellik henüz Office’in ARM sürümüne gelmedi, ancak şu anda beta sürümünde olduğu göz önüne alındığında bunun gelmesi biraz uzayabilir.

64-bit Office’i ARM tabanlı Windows makinesinde test etmek isteyenlerin Office Insider programında olmasının yanı sıra Windows 11 Insider Preview’ı da çalıştırıyor olması gerekecek. Ayrıca, Office’i yeniden yüklemeden ve beta sürümüne güncelleme yapmadan önce yüklemiş olabilecekleri tüm 32 bit Office sürümlerini kaldırmaları gerekiyor. Office beta sürümünü Windows 10 veya 11’de çalıştırıyorsanız, Word, Excel, PowerPoint veya OneNote’taki Çok Yakında bölmesinden yenilenen tasarımı açabilmeniz gerekiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler