Salı, Nisan 23, 2024

OneDrive için Yeni Fotoğraf Düzenleme Aracı Kullanıma Sunuldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir blog gönderisinde Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Microsoft, web ve mobil uygulamalar dahil olmak üzere OneDrive servisine gelen yeni fotoğraf düzenleme ve yönetim özelliklerini duyurdu. An itibariyle kullanıma sunulan özellikler arasında OneDrive’da fotoğraflarınızın kırpma, döndürme ve ışık ve rengini ayarlama özelliği yer alıyor.

Microsoft ayrıca Android için OneDrive uygulamasında fotoğraflarınızı düzenlemenin ve görüntülemenin yeni yollarını da kullanıma sunuyor. Şirket ayrıca, önümüzdeki yıl içerisinde fotoğraflarda, bazıları aşağıda ayrıntılı olarak açıklanan bir dizi yeni geliştirme sunmayı planlıyor:

Yeni kırpma deneyimi

ODC Web Crop
OneDrive için Yeni Fotoğraf Düzenleme Aracı Kullanıma Sunuldu! 7

Bazen fotoğrafta yer alayan özneye daha fazla odaklanmak için görüntünün istenmeyen kısımlarını kırpmanız yeterli olur. Artık yerleşik ön ayarlamalar sayesinde sosyal medya uygulamalarınız için standart görüntü boyutlarına kolayca kırpabilir veya serbest biçime geçebilir ve görüntünüzü tam olarak istediğiniz şekilde kırpabileceksiniz. Bu önceden ayarlanmış oranlar, sosyal medya paylaşımlarınızda bir resim paylaşmak, yeni bir profil resmi veya hatta bir afiş oluşturmak istediğinizde oldukça pratik olacaktır.

Döndürme ve çevirme

ODC Web Rotate
OneDrive için Yeni Fotoğraf Düzenleme Aracı Kullanıma Sunuldu! 8

Microsoft’un döndürme özelliği, 90 derece sola ve sağa çevirmeyi veya bir görüntüyü 180 derece döndürmeyi kolaylaştırıyor. Microsoft ayrıca, hafif eğimli resimleri kolayca düzeltebilmeniz için artımlı derece döndürme desteğini de OneDrive’a ekledi.

Işık ve renk ayarlamaları

Görüntülerinizin ışık ve renk doygunluğunu ayarlamanın ne kadar tatmin edici olduğunu hiç fark ettiniz mi? Bir görüntünün kapalı renklerden ve düşük kontrasttan zengin renkli ve çarpıcı hale dönüşmesini izlemekten daha iyi bir his yoktur. Artık parlaklık, pozlama, kontrast, açık tonlar, gölgeler ve renk doygunluğu ayarlarıyla bu dönüşümleri yapmak oldukça kolay. Geliştirmeler tamamladığı zaman, yeni sürümü orijinaliyle karşılaştırmak için resme dokunup basılı tutmanız yeterli olacak.

ODC Web Adjust
OneDrive için Yeni Fotoğraf Düzenleme Aracı Kullanıma Sunuldu! 9

OneDrive tarafında bulunan fotoğraflarda düzenlemeler yaptığınızda, değişiklikleri yeni bir görüntü olarak kaydetme veya orijinal görüntünün üzerine yazma seçeneğini de mevcut ve yanlışlıkla orijinalinizin üzerine yazarsanız, onu kurtarmak için sürüm geçmişini kullanabilirsiniz. Bu oldukça harika bir özellik.

Chromecast desteği

chromecast double screenshot
OneDrive için Yeni Fotoğraf Düzenleme Aracı Kullanıma Sunuldu! 10

Artık OneDrive fotoğraflarınızın ve videolarınızın keyfini Chromecast ile televizyonunuzda görüntüleyerek daha geniş bir formatta çıkarabilirsiniz. Medya dosyalarını Chromecast cihazlarda görüntülemek için telefonunuzu Chromecast özellikli bir cihaza bağlamanız, Android için OneDrive uygulamasını açmanız ve OneDrive ana sayfa sekmesinin sağ üst köşesindeki Cast simgesine dokunmanız yeterli olacaktır. Telefonunuzdaki fotoğraflar ve videolar arasında gezinirken, bunları Chromecast özellikli televizyonunuzda veya cihazınızda görebileceksiniz.

Fotoğrafları kaynağa ve tarihe göre düzenleme

e6bc8ff0 156a 4850 8d13 69a893a33132
OneDrive için Yeni Fotoğraf Düzenleme Aracı Kullanıma Sunuldu! 11

Microsoft, fotoğraflarınızı düzenlemeyi kolaylaştırıyor. Birçoğumuz görüntüleri yalnızca telefon kameramızdan değil, aynı zamanda metin mesajları, sosyal medya, WhatsApp ve ekran görüntüleri gibi kaynaklardan da OneDrive’a kaydedebiliyoruz. Bunları daha iyi organize etmeye yardımcı olmak için Microsoft, yakında yükleme kaynağına dayalı klasörler oluşturan yeni bir deneyim sunuyor.

Bu kaynaklardan gelen görüntüler otomatik olarak ilgili klasörlerinize ekleniyor. Görüntüleri tarihe göre organize etmeyi seviyorsanız, görüntülerinizi aya ve yıla göre gruplandırabilirsiniz. Microsoft, bu özelliğin Android için OneDrive’da önümüzdeki iki ay içinde kullanıma sunulmasını bekliyor.

Fotoğraflarınızı filtreden geçirin

Yeni deneyim ile birlikte cihazınızdaki yerel dosyaları görüntülerken OneDrive üzerindeki görsellerinizin listelenmesini kapatabileceksiniz.

Web ve Android için kullanıma sunuldu!

android screen shots 3 up
OneDrive için Yeni Fotoğraf Düzenleme Aracı Kullanıma Sunuldu! 12

Bu düzenleme özellikleri artık Web için OneDrive ve Android için OneDrive’da kullanıma sunuluyor. Microsoft, tüm bu yeni deneyimi bu sene içerisinde iOS için OneDrive uygulamasına da getirmeyi planlıyor. Şu anda yeni deneyim, yalnızca OneDrive kişisel hesapları için kullanıma sunuluyor – Microsoft, bu özellikleri bu yaz iş ve okul hesapları için OneDrive’a getirmeyi de planladığını belirtti.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler