Cuma, Mart 29, 2024

Windows 11 ile Birlikte Bağlam Menüsü Yenileniyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu hafta Microsoft, Dev Channel’daki (Geliştirici Kanalı) Insider’lara ilk Windows 11 önizleme derlemesini yayınlamaya başladı. Yapı sürümünün 22000.51 olması bekleniyor. Son zamanlarda, Windows 11 önizleme derlemesi 22000.51’in bazı yeni ekran görüntüleri çevrimiçi olarak sızdırıldı. Dosya Gezgini ekran görüntülerinden birinde yeni bağlam menüsünü görebiliyoruz. Ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, yeni içerik menüsü Akıcı Tasarımdan ilham alan simgelerle daha ferah ve minimal görünüyor.

Microsoft’un tasarımındaki sorun her zaman tutarlılık olmuştur. Microsoft, geliştiricilerin Windows 11’deki modern Windows uygulamaları için tek bir bağlam menüsü tasarımını izlemesini zorunlu kılmak zorunda. Önceki versiyon Windows 10’da her Microsoft uygulamasının kendine ait bağlam menüsü tasarımı vardı. Aşağıdaki resimde bunu özetledik.

Microsoft Windows 10 Context Menu
Windows 11 ile Birlikte Bağlam Menüsü Yenileniyor! 3

Her uygulamada birbirinden daha farklı bağlam menüleri ile karşılaşıyorduk bu durum macOS ve Linux ile karşılaştırıldığında oldukça kötü bir kullanıcı deneyimi ve kullanıcı arayüzü. Ne güzel ki Windows 11 ile birlikte bu durumdan kurtuluyoruz. Aşağıda Windows 11’in yeni bağlam menüsünü görebilirsiniz.

Microsoft Windows 11 Context Menu
Windows 11 ile Birlikte Bağlam Menüsü Yenileniyor! 4

Gördüğünüz üzere yeni bağlam menüsü tıpkı macOS’te görmeye alışık olduğumuz yuvarlatılmış köşelere sahip ayrıca menünün en üst kısmında bazı kestirme ikonları görüyoruz. Bakalım Windows 11’in final sürümüne kadar daha ne kadar değişim alacak?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler