Perşembe, Mart 28, 2024

Windows 11’i Bilgisayarınıza Kurmadan Deneyin!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devi Microsoft’un yeni nesil işletim sistemi Windows 11, kullanıcı arayüzü bakımından oldukça dikkat çeken bir işletim sistemi sürümü fakat şu anda tam haliyle yayında değil ve şirket henüz hem geliştirici tarafında hem de son kullanıcı tarafında halen daha betalar yayınlayarak test etmeye devam ediyor.

Eğer Windows 11 işletim sistemini bilgisayarınıza kurmak ile uğraşmak istemiyor ama yine de Windows 11’i denemek istiyorsanız internet tarayıcınız sayesinde bunu yapabilmeniz oldukça mümkün olacak.

Windows 11, Haziran ayının sonlarına doğru resmi olarak duyurulmuştu ancak Microsoft, yeni masaüstü işletim sistemi için henüz bir çıkış tarihini resmi olarak onaylamadı. Ekim ayı piyasaya sürüş olarak en olası tarih olarak görünüyor, ancak bu somut kanıtlardan çok spekülasyonlara dayanıyor. Kullanıma açıldığında bile, çoğu kullanıcı Windows 10’dan Windows 11’e ücretsiz yükseltme için 2022 yılına kadar bekleme süresi de olacak.

classic start menu windows 11
Windows 11'i Bilgisayarınıza Kurmadan Deneyin! 3

Önceden yalnızca Geliştiriciler tarafından erişim sağlanabilecek olan “Dev” (Geliştirici) kanalından yayınlanan Windows 11 Beta sürümleri zamanla, Windows Insider Programı kapsamında son kullanıcı tarafında da beta sürümlerine erişmek isteyen kullanıcılara da yayınlanmaya başlandı. Windows Insider Programı kapsamında yayınlanan Windows 11 sürümleri ise hataları olan ancak kritik hataları olmayan sürümleri içeriyordu

Bununla birlikte, hatalar ve diğer aksaklıklar hala olası, bu nedenle ana dizüstü bilgisayarınıza veya bilgisayarınıza yüklemenizi önermiyoruz. Bu tarz denemeleri yapabileceğiniz bir Windows 10 cihazınız yoksa veya indirmek için uzun süre beklemek istemiyorsanız, bir alternatif var.

Bilgisayara Windows 11 kurmadan, tarayıcı üzerinden nasıl kullanılır?

windows 11 in react thumb
Windows 11'i Bilgisayarınıza Kurmadan Deneyin! 4

‘Windows 11 in React’ olarak bilinen açık kaynak kodlu bir proje, herhangi bir web tarayıcısını kullanarak Windows 11’i internet ortamında test edebileceğiniz bir simülasyondur. Bu sayede bilgisayarınıza Windows 11 kurmanıza gerek kalmaz. Ayrıca bu projenin en iyi tarafı hem Windows hem Linux hem de macOS gibi diğer işletim sistemleri üzerinden de deneyimlemenize olanak tanıyor.

Denemek istiyorsanız win11.blueedge.me adresini ziyaret edin. Sayfanın yüklenmesi biraz uzun sürebilir, ancak varsayılan Windows 11 ana ekranına çok benzeyen bir site sizi karşılayacak. Artık Windows 11’deymiş gibi gezinebilir ve Windows 11’i kendiniz deneyebilirsiniz, ancak önemli ölçüde gecikmeler yaşanabilir ve tüm özellikler mevcut değildir. Yine de, yeni işletim sistemine birkaç saniye içinde hızlı bir bakış sunuyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler