Cuma, Nisan 19, 2024

Windows XP ve Vista için Steam Desteği Sona Erdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC oyun pazarının en büyük gücünü oluşturan dijital oyun mağazası Steam, Windows XP ve Windows Vista işletim sistemlerine olan desteği sonlandırdı.

Gelişen bilgisayar teknolojisi ile birlikte güncelleşen donanımlar elbette yazılım tarafında da bir değişim gösteriyor. En büyük örneklerini işletim sistemlerinde gördüğümüz bu gelişim, elbete eskiyi de terk etmeye zorluyor. 

Bu bağlamda Valve, çevrimiçi oyun mağazası Steam için de önemli bir karar alarak Windows XP ve Windows Vista işletim sistemlerindeki desteğini çekti. Steam’in yeni sohbet özelliğini içeren güncelleme ile kesilen destek, her iki işletim sistemine de bu ve gelecekte gelmesi planlanan özelliklerden mahrum bırakacak.

windows xp ve vista için steam desteği sona erdi 1

Her ne kadar Windows XP, zamanının ve günümüzün kısmen popüler işletim sistemi olsa da, yeni çıkan birçok oyuna destek sunulmuyor. Bu bağlamda Steam’in paylaştığı verilere göre uygulamayı Windows XP üzerinde kullanan kullanıcı oranı yalnızca %0.11. Vista için bu oran %0.06 durumunda.

Gerek işletim sistemlerine olan desteğin sonlandırılması gerekse de Steam’in bu işletim sistemlerinde az sayıda kullanıcıya sahip olması kesilen desteğin oldukça yerinde olduğunu gösteriyor. Windows 7 için ise desteğin kesilmesi henüz söz konusu değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler