Cuma, Eylül 6, 2024

Xiaomi 14T Performans Testlerini Salladı

Xiaomi 14T performans testi sonuçları yayınlandı. Geekbench testlerine göre hem temel model hem de Pro model oldukça iddialı olacak.

Paylaş

Ülkemizde de geniş bir kullanıcı kitlesi olan Xiaomi “T” serisi, kısa süre sonra yenilenecek. Seriye eklenecek olan yeni model Xiaomi 14T olacak. Daha önce telefon için birkaç kez sızıntılar yayınlandı ve tasarım yapısına ilişkin bazı bilgiler paylaşıldı ama görünen o ki yeni modelden çok daha fazlasını beklememiz gerekiyor. Son paylaşılan performans testleri, seride iddialı bir performansın ortaya konulacağının işareti.

Xiaomi 14T Geekbench Listelerinde Görüntülendi

Yeni akıllı telefona ait olduğu belirtilen performans testlerinde, telefonun seri numarası 2406APNFAG olarak gözüküyor. Bir önceki raporlarda da aynı seri numarasını görmüştük.

Asıl önemli olan ise ortaya çıkan sonuçlar. Performans testlerinde telefonun tek çekirdek puanının 4389. Çoklu çekirdek performans puanı ise 15043. Şimdi sadece bu iki değeri değerlendiriyorum ve yorumun, bu model çoğu orta segment akıllı telefondan daha iyi sonuç verecek.

Xiaomi 14T
Xiaomi 14T performansı

Zaten listede telefonda yer alacağı söylenen işlemci modeli de var. Listeye göre değerlendirecek olursak telefonda MediaTek Dimensity 8300 Ultra işlemcisi kullanılacak. RAM kısmında yeni işlemciye eşlik eden 12 GB bellek karşımıza çıkacak.

BENZER:  Fiyatıyla Dikkat Çekecek Samsung Galaxy A35 Geliyor

Güçlü akıllı telefon için performans testleri iddialı. Fakat açıklık getirmemiz gereken bir konu daha var.

Xiaomi 14T
Xiaomi 14T performans testlerinde ortaya çıktı.

İki Farklı Model Gelecek

Telefon tek bir model olarak gelmeyecek. Temel versiyonun dışında bir de Pro versiyon bulunacak. Testler çok büyük ihtimalle temel versiyona ait olan performans testleri. Pro modelinin işlemci değişikliğinden kaynaklı olarak daha yüksek bir performans değerine ulaşacağını belirtelim.

Xiaomi 14T Pro için Geekbench sonuçları daha önce sızdırılmıştı. 2407FPN8EG model numarasıyla karşımıza çıkan Xiaomi 14T Pro versiyonunun MediaTek Dimensity 9300+ işlemcisiyle beraber geleceğini görmüştük.

Xiaomi 14T
Xiaomi 14T Pro Performans sonuçları

Aynı testlerde telefon 9369 tek çekirdek puanı ve 26083 çoklu çekirdek puanı almıştı. Pro özelinde konuşacak olursak, Pro versiyon amiral gemisi telefonlara yakın bir performansla çıkış yapacak.

Fiyat, çıkış tarihi ve çok daha fazlası için biraz daha beklememiz gerekiyor. Xiaomi yakında bu konularda da açıklamalar yapacaktır.

silkroadgaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler