Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Xiaomi 15 için Kamera Özellikleri Gözükmeye Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amiral gemisi yarışında kalıcı bir yer edinmeyi başaran markalardan olan Xiaomi, şu sıralar seri 15 için kolları sıvamış durumda. Leica anlaşması sonrasında özellikle kamera yeteneklerini öne çıkaran markanın, yeni serisine ilişkin de detaylar gelmeye başladı. Gelen ilk bilgiler de tam merak ettiğimiz yerden yani kameralardan.

Xiaomi 15 Kamerasıyla Konuşulacak

Weibo üzerinden paylaşılan yeni raporlara göre marka, yeni seride kamera özelliklerinde değişikliklere gidecek. Daha yetenekli bir kamera karşımıza çıkacak. Burada tam odak uzaklığına sahip olan ana kameranın konuşulduğunu göreceğiz.

Işığa duyarlı makro çekim özelliği, tam odaklı portre çekim özelliği, daha geniş diyafram açıklığı ve daha fazla ışık toplayan gelişmiş gece çekim modu gibi artıları da göreceğiz. Tüm bunlar için yeni bir OmniVision sensör kullanılacak.

Serinin en iyi kamerası yine özel üretim bir telefon havasında olan Xiaomi 15 Ultra modelinde yer alacak. 1 inç sensörü diğer temel modellerde görmeyeceğiz.

Xiaomi 15

Bunun dışında kağıt üzerinde kameraların teknik veriler açısından ne gibi yeteneklere sahip olacağı ise ortaya çıkmadı. Henüz Xiaomi 15 modelinin tanıtımına uzun bir süre var. Zaman içerisinde merak edilen bu özellikler için de yeni bilgilerin sızması muhtemel.

Kamera özelliklerini bir kenara bırakıp Xiaomi 15 için teknik özellik beklentilerini de değerlendirelim. Baştan beri söylediğimiz gibi bu seri amiral gemisi bir akıllı telefon serisi olacak. Snapdragon 8 Gen 4 serisi işlemcisini kullanan ilk modeller arasındaki yerini alacak akıllı telefon 1.5K çözünürlüğünde 6.7 inç bir ekrana sahip olacak.

Tabii ki şu an için bu bilgiler resmi bilgiler değil. Sızıntılar üzerinden yapılan değerlendirmeler sonrasında ortaya çıkan bilgiler. Tanıtıma kadar bilgiler daha fazla değişiklik gösterebilir.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler