Cumartesi, Nisan 20, 2024

Xiaomi, Akıllı Gözlüğünü Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli teknoloji devlerinden Xiaomi geride bıraktığımız gün yeni bir akıllı giyilebilir cihaz olan Xiaomi Akıllı Gözlüklerini (Smart Glasses) resmi olarak tanıttı. Bu, yakın zaman içerisinde satın alabileceğimiz bir son tüketici ürünü değil, şirket bunu bir konsept ürün olarak tanıttı ve önümüzdeki yıllarda şirket daha detaylı bilgi paylaşacak. Sadece 51 gram ağırlığındaki Xiaomi Akıllı Gözlükler, MicroLED optik dalga kılavuzu teknolojisi ile mesaj ve bildirimleri camda görüntüleyebiliyor, arama yapabiliyor, fotoğraf çekebiliyor ve metinleri gözlerinizin önüne getirebiliyor.

Xiaomi Smart Glasses ve öne çıkan özellikleri:

  • Sadece 2,4 mm x 2,02 mm ölçülerinde bir ekran çipine sahip. Mikroskop altında, ekran kabaca bir pirinç tanesi boyutunda gözüküyor ve her bir piksel 4 µm boyutunda ve bu, ekranın gözlük çerçevesine mükemmel bir şekilde oturmasını sağlıyor. Zorlu doğrudan güneş ışığında bile göze ulaşmadan önce karmaşık optik yapılardan yeterli ışığın geçmesine izin vermek için, 2 milyon nit’lik bir tepe parlaklığa ulaşabilen ultra verimli monokrom ekran çözümün bu gözlükte seçilmiş.
  • Işıkları 180 derecede kıran optik dalga kılavuzu teknolojisini benimseyen MicroLED ekran, optik dalga kılavuzu merceğinin mikroskobik ızgara yapısı aracılığıyla ışık ışınlarını insan gözüne doğru bir şekilde iletiyor.
  • Xiaomi Akıllı Gözlük (Smart Glasses), minyatür sensörler ve iletişim modülleri dahil olmak üzere toplam 497 bileşeni içerisinde barındırıyor, bu nedenle akıllı telefonunuz için yalnızca “ikinci bir ekran” değil, bunun yerine bağımsız çalışma özelliğine sahip yeni bir akıllı terminal olarak işlev görüyor. Temel işlevlerden olan bildirim, çağrı görüntüleme ve benzeri işlevlere ek olarak, navigasyon, fotoğraf çekme, teleprompter ve gerçek zamanlı metin ve fotoğraf çevirileri gibi işlevleri telefondan bağımsız olarak yapabiliyor.
  • Gözlüğün önündeki 5 MP çözünürlüğündeki kamera, seyahat ederken fotoğraf çekebilir ve fotoğraflardaki metinleri çevirebilir. Xiaomi Akıllı Gözlük, yerleşik mikrofonu ve tescilli çeviri algoritmasını kullanarak, sesi gerçek zamanlı olarak çevirilerle metne dönüştürebilir. Fotoğrafların çekildiğini belirtmek için kamera kullanımdayken kameranın yanındaki gösterge ışığı devreye giriyor.
  • Bu yüksek düzeyde işlevselliğe ulaşmak için gözlüğün dört çekirdekli ARM işlemci, pil, dokunmatik yüzey, Wi-Fi/Bluetooth modülleri, Android işletim sistemi ve daha fazlasıyla donatılması gerekiyor.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler