Perşembe, Mayıs 2, 2024

Xiaomi Mi Mix Fold Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi, ilk akıllı telefonlarını piyasaya sürmek için aktif olarak çalışan birkaç Çinli akıllı telefon üreticisinden yalnızca bir tanesi ve kısa süre önce, şirketin ilk katlanabilir telefonu olan Mi Mix Fold’un muhtemelen ne olduğuna dair ilk sızdırılmış görüntüler hakkında bazı bilgiler ortaya çıktı. Ancak şimdiye kadar katlanabilir telefonun ön kısmına bir göz atamadık.

Mi Mix Fold’un Çin’in yerli sosyal medya platformu Weibo’da sızdırılmış posterinin izniyle, akıllı telefonun hem önden hem de arkadan nasıl göründüğünü artık biliyoruz. Xiaomi Mi Mix Fold‘un sızdırılan posteri, birkaç gün önce sızdırılan görüntülere çok benziyor ve görünüşe göre bu sızıntıların gerçek olduğunu gösteriyor. Ancak sızdırılan poster, katlanabilir telefonun ön kısmına dair tam bir genel bakış sunmuyor, ön kameraların yerleşimi, sensörlerin yerleşimi, çerçevelerin boyutu ve çentiğin olup olmadığı konusunda ne yazık ki bir şey sunmuyor.

Mi Mix Fold poster
Xiaomi Mi Mix Fold Geliyor 2

Neyse ki, sızdırılan poster Karışık Katlama stili hakkında bazı yararlı bilgileri ortaya koyuyor. Gönderilene göre, katlanabilir telefonun arka tarafında dikdörtgen bir kamera çıkıntısı yer alıyor olacak, ancak çıkıntıda bulunan kamera sensörlerinin sayısını teyit edemiyoruz. Ancak posterde görebildiğimiz kadarıyla, Mix Fold’un üç adet kamera sensörü ve bir adet flaş ışığı var olacak.

Gördüğünüz gibi, Mi Mix Fold’un tasarımı büyük ölçüde Samsung Galaxy Z Fold 2’den esinlenmiş durumda, öyle ki küçük ayrıntıları atlarsanız ikisi arasındaki farkı söylemek zor. Mi Mix Fold, başka bir ürün gibi görünse de, bunun bir başarı olup olmayacağı, akıllı telefonun katlanabilir telefonlarda bulunan bazı temel sorunlarla ne kadar iyi başa çıktığına bağlı olacaktır.

Bununla birlikte, Mix markalı katlanabilir telefon hakkında hala bilmediğimiz birçok şey var. Teknik Özellikleri ile ilgili ilgili temel ayrıntılar, çıkış tarihi şu anda bilinmeyenler arasında, ancak 2021 yılının ikinci yarısına yaklaşırken ayrıntılar internette su yüzüne çıkmaya başlayacak.

Bu arada Oppo, Vivo gibi Çinli telefon üreticileri de bu yıl ilk katlanabilir akıllı telefonlarını piyasaya sürmeyi dört gözle bekliyorlar. Ve eğer ekran analisti Ross Young’a inanacak olursak, Google, Xiaomi, Oppo ve Vivo katlanabilir telefonlarını 2021’in ikinci yarısında piyasaya katlanabilir cihazlarını sürecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler