Cuma, Mart 29, 2024

Xiaomi Mi Mix satışa çıktığı anda tükeniyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin menşeili Xiaomi firması tarafından üretilen Mi Mix akıllı telefon piyasada o kadar çok tutuldu ki adeta yok satıyor. Firma yeni ürün takviyesi yapsa da saniyeler içerisinde tükeniyor. Hatta şuanda firmadan 2 milyonu aşkın sipariş talebi alındığı gündemde.

Xiaomi Mi Mix neden bu kadar çok tuttu ?

Biliyorsunuz, akıllı telefon sektöründe sirkülasyon o kadar çok fazla ki, amiral dediğimiz büyük firmalar artık aynı modellerin bir değişiğini üreterek yeni telefonmuş gibi satmaya başladılar. Kullanıcılar da bu modellere doyduğu için farklı arayışlar içine çoktan girdiler diyebilirim. Xiaomi firması da bu durumu çok iyi analiz edip geliştirmiş olduğu Mi Mix akıllı telefonu ile piyasayı adeta salladı.

Şimdi birincisi telefonun tasarımı o kadar hoş ki, teknik özelliklere bakmadan insanın eline alıp dokunası geliyor. Bir de sıfır çerçeve gerçekten cam gibi parladığı için farklı bir konsept oluşturulmuş. Teknik özelliklere birazdan geçeceğiz, ancak bu cihazı piyasada çok sattırmasının en büyük nedenlerinden birisi tasarım ve arayüz buranın altını çok net çizebilirim. Xiaomi Mi Mix adı altında çıkan amiral ilk gün tam 1 milyon 293 bin adet satarak rekor kırmıştı. Şimdi firma telefon yetiştiremiyor.

xiaomi-mi-mix-ekran


29 Kasımda tekrar satışa çıkıyor

Xiaomi Mi Mix yarın tekrar satışa sunulacağı gibi, kaç adet stoklarda olduğu henüz paylaşılmadı. Ancak stoklar açılır açılmaz tekrar tükeneceğinden eminim. Ancak Türk vatandaşlar için ne yazık ki sipariş sorunu mevcut. Yani Çin’den sipariş edip, telefonu şuanda Türkiye’ye getiremiyorsunuz.

xiaomi-mi-mix-005
Teknik detaylar

Cihazın içerisinde Android 6.0 Marshmallow olmasına rağmen bu kadar çok satmasının nedenini az çok anlamış olduk. Teknik özellikler tarafında Qualcomm’un Snapdragon 821 işlemcisi, 6 GB RAM ve 256 GB depolama alanı yatıyor. Piyasadaki muadillerine göre fiyat/performans için gayet uygun bir cihaz diyebilirim. Bir de Android sürümü 7.0 Nougat olsaydı tadından yenmezdi gerçekten.

Ancak şunu söylemem gerekiyor; cihazın ekranı neredeyse sıfır çerçeve ile geldiği için düştüğü anda parçalanma ve hasar alma olasılığı çok çok yüksek. O yüzden telefonlarını sürekli düşüren arkadaşlarımızın bir kez daha düşünmesi gerektiğini belirtmemde fayda var.

xiaomi-mi-mix-003
Kamera tarafında ise 16 megapiksellik f / 2.0 algılaması bulunan arka kameranın yanı sıra bir de 5 megapiksellik ön kamera yer alıyor. Kamera performansları henüz net bir şekilde test edilmedi. Ancak kullanıcıları burada da tatmin edeceğini düşünüyorum. Şuanda yurtdışında 699 dolar ve civarlarında satılan Xiaomi Mi Mix‘in diğer teknik özelliklerini aşağıdaki karşılaştırma tablosundan görebilirsiniz.

xiaomi-mi-mix-002
Teknik özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler