Cumartesi, Nisan 27, 2024

Xiaomi Redmi 5’in Özellikleri Sızdırıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Herkesin çok farklı şekillerde okuduğu, hem çok tanınıp hem de “az tanındığı için” alınmayan fakat en sağlam telefonları üreten Xiaomi firmasının fiyat/performans ürünü olarak müthiş ürünler çıkardığı Redmi cihaz serisinin yeni cihazı Xiaomi Redmi 5‘in geçtiğimiz günlerde Çin’in Google’ı olan Weibo üzerinden resimlerinden özelliklerine, telefon çıkmadan telefonun fiyatına kadar sızdırıldı. Eğer Türkiye’ye gelecek ve vergi politikasının ağır basmayacağı bir cihaz olacaksa, tadından yenmeyecektir, müthiş bir telefon.

xiaomi redmi 5 ozellikleri

Günümüzde üretilen “amiral gemisi” telefonların uçuk fiyatlı olduğu konusuna aşinayız zaten. Xiaomi firması da her ne kadar az tanınsa da, çoğu zaman amiral gemileriyle yarışacak ve amiral gemilerinden daha hesaplı cihazlar üretmekte. Bu cihazı incelendiğinde bir amiral gemisi olmasa da, uzun ömürlü, güçlü bir telefon olduğunu belli etmekte.

İki farklı çipset ve ram seçeneği bulunan cihazlardan 3 GB / 16-32 GB versiyonları 2 GHz işlemci hızına sahip Qualcomm Snapdragon 625 ile çalışırken, 4 GB / 64 GB versiyonu 2.2 GHz işlemci hızına sahip Qualcomm Snapdragon 630 ile çalışmakta. Cihazlar ayrıca çift sim kart ve hafıza kartı desteği de sunmakta, fakat kaç GB’lık hafıza kartına kadar desteklediği bilgisi verilmemiş.

Xiaomi Redmi 5 cihazların ikisi de 5″(inç) boyutunda FHD (1080×1920) IPS LCD ekran ile donatılmış. Bu ekranı destekleyen GPU bilinmemekte.

Gayet güçlü 16 MP çözünürlükte bir arka kamerası ve iyi denilebilecek düzeyde 5 MP çözünürlükte bir ön kamerası bulunuyor. Kullananlardan bazıları bilir, uygun fiyatlı olmasına karşın kamera gayet iyi özelliklere sahip (zamanında deneyimledim, onaylıyorum).

Xiaomi Redmi 4‘ten geri kalır yanlarından birisi olarak, bataryası düşürülmüş. Redmi 4‘ün aksine Redmi 5‘te 4100 mAh yerine 3680 mAh’lik bir batarya tercih edilmiş. Bataryalar hakkında bilgi verilmese de, Lityum-iyon veya Lityum-polimer batarya kullanılacağı tahmin ediliyor.

Şahsen deneyimlediğim ve arayüzü çok hoşuma giden Xiaomi Redmi 5‘te Miui‘nin son sürümü 9.0 arayüzü bizi karşılayacak. Ayrıca cihaz Android Nougat 7.1.1 ile gelecek. 

Yukarıda dediğim gibi, eğer cihaza vergiyi basmazlarsa, ondan önce Türkiye’ye gelirse, tanınmayan ünlü markamız Xiaomi‘nin Redmi 5 cihazı kapış kapış gider. Aşağıda tahmini Türk Lirası fiyatları ve Dolar fiyatları verilmiştir.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler