Cuma, Nisan 26, 2024

LG Q6 – G6 Mini Bugün Tanıtılıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

LG Q6, ya da diğer adıyla LG G6 Mini olarak satışa çıkması beklenen telefon ile ilgili LG Mobile Facebook sayfasından “Need FullVision? : Mirror” ismiyle bir tanıtım videosu yayımlandı. Geçen gün, 9 Temmuz 2017 tarihinde yayımlanan video hemen 2 gün sonrasını, 11 Temmuz 2017 tarihini, yani bu telefonun ve daha fazlasının tanıtılacağı LGBarbeQ etkinliğini işaret etmekte. Bu akşam itibarıyla tanıtılacak olan telefonun özellikleri ise haberimizde, fakat benden demesi, telefon son derece müthiş bir telefon, yıkılıyor.


LG Mobile, Facebook hesabından bu videoyu paylaşarak ekranın genişliğiyle ilgili bu vurguyu yapmış, telefonun ekranı ile ilgili gelişmeler olduğuna dikkat çekmiştir. Zaten az biraz İngilizce bilgisi olanlar, başlıktan da anlayabileceklerdir. Türkçesi biraz garip geliyor, en yakın “Ekranın tamamını görün” şeklinde bir önerme çeviri yapılabilir, çünkü FullVision, LG‘nin 18:9 ekran oranının özelliği.

LG G6 ile zaten geniş ekran furyası başlamış olduğundan, artık insanlar ekran/boy oranına da dikkat etmekte. Samsung Galaxy S8 ve S8+ bunlara birer örnek olsa da, öncüsü LG G6 denilebilir. 5.5″ gibi büyük ekranlara sahip olmalarına rağmen, telefon boyutunun oldukça küçük olması bu tarz telefonların ilgi çekmesinin sebeplerinden.

LG Q6 – G6 MİNİ ÖZELLİKLERİ

Tanıtımından önce özellikleri de belli olan telefon için “fiyatı makul olursa tadından yenmez” denebilir. LG Q6’nın yine LG G6‘nın izinden giderek, 18:9 en-boy oranındaki 5.4″ Full HD ekran ile gelecek. Full HD ile gelmesi bir artı, zira her ne kadar LG G5‘ten itibaren ekran-şarj uyumu iyileştirilmiş olsa da ekranın şarjı sömürmesi can sıkıcı bir olay. 

Q6‘da LG G6’daki gibi 4 GB RAM yerine 3 GB RAM ile gelecek. Ayrıca LG bu modelinde sadece 32 GB dahili hafızaya sahip tek bir versiyonunu tercih edecek.

LG G6 Mini gücünü 1.4 GHz saat hızında çalışan, sekiz çekirdekli Snapdragon 821 işlemcisinden alıyor. Gündelik kullanım için gayet makul, yüksek grafikli olmasa da oyunları oynatacaktır.

Ayrıca cihazın 13 MP arka kameraya sahip ve belli olmasa da 5 MP ön kameraya sahip olacağı tahmin edilmekte olduğunu belirtelim.

Fiyatıyla ilgili net bir bilgi bulunmamakta, fakat dolar kurunu, LG‘nin fiyat politikasını ve özellikleri düşünecek olursak, Türkiye‘de (evet, Türkiye’ye geliyor) 1300-1600 civarında bir fiyatla satılabileceği öngörülebilir, fakat kesin bir şey olmadığı için net bir fiyat veremeyiz.

Türkiye dahil bütün Avrupa ülkelerine dağıtılacak olan telefon benim fikrimce “yıkılıyor”. İşlemcisinin düşük olması üzse de özelliklerinin gayet makul olduğunu söyleyebilirim. LG G6 Mini’nin tanıtımı bu akşam saat 9:30’da Polonya’da yapılacak. Canlı yayının yapılacağı konusunda net bir bilgi yok, fakat canlı yayın yapılacağı kesinleştiğinde bu haberden bulabilirsiniz.

Sizler LG G6 Mini – LG Q6 hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda belirtiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler