Cuma, Nisan 26, 2024

Xiaomi Watch S1 Akıllı Saat Duyuruldu! İşte Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi yılın son etkinliğini hakkıyla çıkarmayı başardı. MIUI 13, Xiaomi 12 serisi akıllı telefonlar derken birçok yeni sınıf ürün gördük. Bunlardan birisi de Xiaomi Watch S1 akıllı saat oldu.

Yine aslında 3 aydır gündemde olan bir akıllı saat modeliydi ama resmi tanıtım bir türlü gelmemişti. İşte o beklediğimiz resmi tanıtımı da sonunda gördük. Saat geldi ve özellikleri netlik kazandı. Nasıl akıllı telefonlara baktıysak şimdi de akıllı saat neler getirdi ona bakalım.

Xiaomi Watch S1 Tasarımı Ne Kadar Başarılı?

Yeni akıllı saat, klas bir görünüme sahip. Standart şık bir saat olarak kullanılabilecek modellerden birisi. Bana biraz Huawei Watch GT 2 modelini hatırlattı. O saat ile ilgili bir yazımız vardı. Aşağı linki ekliyorum. Tasarım benziyor mu benzemiyor mu siz de bakabilirsiniz.

Kaçırmayın: Huawei Watch GT 2 Türkiye’de Satışa Sunuldu

Tamamen dairesel bir kasa kullanan saat, farklı kayışlar ve kasa rengi artılarıyla geliyor. Çerçeve kısmında tercih paslanmaz çelikten yana olmuş. Kayış kısmında ise temelde gerçek deri kayış seçeneği var. Tabii ki silikonlu seçenekte var ama deri kayış kesinlikle daha şık duruyor.

Xiaomi Watch S1

Xiaomi Watch S1 Teknik Donanımı Nasıl?

Saatte yok yok. Bir kere arayüz saatin kendisine özel olarak gelen MIUI for Watch arayüzü. Burada da Apple’ın watchOS stratejisi uygulanmış durumda. Sadece işletim sisteminde değil, saat teknik donanımında da benzer yapı var.

Saatte, son seri yeni sensörlerle kalp atış hızını anlık takip etme özelliği, sağlık takip özelliği, tam konum tespit özelliği, gelişmiş GPS desteği, Baidu haritalar, dışarıdan harici uygulama yükleme artısı, ek spor uygulamaları indirme artısı var.

Bunun dışında seride 110 üzerinde farklı sporu tanıma artısı ve anlık takip artısı da var.

Xiaomi Watch S1

Seride ekran kısmına geçtiğimizde de daha iddialı bir saat görüyoruz. Tamamen dairesel akıllı saat 1.43 inç ekran boyutu ile geliyor. AMOLED ekran yüksek ışıkta bile rahat görüntü sunabilsin diye yansımasız olarak kullanılmış. Ayrıca saatlerde çok sık görmediğimiz 60 Hz yenileme hızı da önemli artılardan biri.

Tüm bu saydığım artılarla beraber Xiaomi Watch S1 modelinde pil konusu da merak ediliyordu. Bu kadar çok özelliği sunan bir akıllı saat pil konusunda ne kadar başarılı olur merak ediyorduk. Cevabı tanıtımla aldık. Seride 470 mAh değerinde bir pil olduğu açıklandı.

Xiaomi Watch S1

Eğer tüm özellikleri kullanırsanız 12 gün, standart şekilde akıllı saati kullanırsanız da 24 gün şarj süresi sunuluyor. Şarj aletinin yerini unutturur o derece. 🙂

Saatin ülkemizde satılmasını da istiyoruz ama bu konuda net bilgi veremeyeceğim. Şu an sadece söyleyebileceğim fiyatının deri kayışlı versiyonda 175 dolar, silikon kayışlı versiyonda da 165 dolar olduğu.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler