Salı, Nisan 23, 2024

Xiaomi Yeni Ekran Patentleriyle Gündemde

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi, Mi Mix Alpha akıllı telefon modeliyle bir ilki gerçekleştirmişti. Marka söz konusu akıllı telefonlarında sarmal ekran teknolojisi kullandı.

Sarmal ekran teknolojisi sayesinde telefonun yan kısımlarının arkaya doğru kıvrıldığını gördük. Yani diğer bir söylemle telefonlar çerçevelerden kurtuldu ve tamamen ekrandan oluşan bir model sunuldu. Sadece arka kısımda kameraların yer aldığı bir kamera şeridinin olduğunu gördük. Şimdi paylaşılan görseller ise bu tasarımın daha uygun fiyatlı bir akıllı telefonda geleceğini ortaya çıkardı.

Xiaomi yeni bir ekran tasarımıyla geliyor

Paylaşılan görsellere göre Xiaomi kısa süre sonra yeni ekran tasarımına geçiş yapacak. Telefonun çerçeveleri bulunmayacak. Her iki yandan da kavisli ve arkaya uzanan ekranlar sunulacak. Kenarlar kısmı da aktif bir şekilde kullanılabilecek.
Şarj yüzdesi, hat çekim durumu gibi bilgilerin bu yan kısımlara taşınacağı konusunda bilgiler var. Patent görsellerinde tamamen çerçevesiz bir akıllı telefon görüyoruz.

Xiaomi

Tek ortaya çıkmayan detay ise telefonların ön kamerasının nasıl olacağı. Patent görsellerinde bu konuda bir bilgi paylaşımı yapılmış değil. İki farklı ihtimal olduğunu ekleyelim. İlk ihtimalde ekranın altında kamera kullanılması söz konusu olacak.
İkinci ihtimalde ise açılır kapanır bir kamera sistemine yer verilmesi söz konusu olacak. Şimdilik patent aşamasında olan telefonların ne zaman tanıtılacağı ise net değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler