Cumartesi, Nisan 27, 2024

Yapay Zeka Konulu 5 Film Önerisi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlar da gündemimizi epey meşgul eden bir konu Yapay Zeka. Acaba Yapay Zeka yeterince geliştiğinde insanlığı yok mu edecek ? Yoksa tam tersi, üreticisine tam itaatkar makinelere mi sahip olacağız ? Bu konu hakkında tabi ki net bir şey söylemek mümkün değil. Ama en azından biraz fikir sahibi olmak ve hoş vakit geçirmek adına film önerilerimize bir göz atabilirsiniz 🙂

5-Artificial Intelligence: AI  – 2001

Artificial intelligence
Yönetmenliğini Steven Spielberg’in yaptığı 2001 yapımı bilim kurgu filmidir. Bu yapım, yönetmeni Steven Spielberg’le olduğu kadar başrol oyuncusu Haley Joel Osment ile de dikkat çekiyor.

4-Ex Machina – 2015


Ex Machina, Alex Garland tarafından yazılan ve ilk yönetmenlik denemesi olan 2015 yapımı İngiliz bilim kurgu psikolojik gerilim filmi. Filmin başrollerinde Domhnall Gleeson, Alicia Vikander, Sonoya Mizuno ve Oscar Isaac bulunmaktadır. Ex Machina iş vereni Nathan Bateman (Isaac) tarafından Turing testi için insansı robotu (Vikander) yapay zeka ile yönetmesi için davet edilen yazılımcı Caleb Smith’in (Gleeson) hikayesini anlatıyor.

3-Chappie – 2015

chappie 1
Chappie, 2015 yılı Amerikan yapımı bilim kurgu türündeki filmdir. Benzer türde filmleriyle tanınan Neill Blomkamp tarafından yönetilmiştir. Hikayesini Blomkamp’ın kısa filmi Tetra Vaal’tan alan filmin oyuncu kadrosunda Sharlto Copley, Dev Patel, Jose Pablo Cantillo, Sigourney Weaver, Hugh Jackman, Watkin Tudor Jones ve Yolandi Visser (Die Antwoord) yer almaktadır. 

2-Transcendence / Evrim – 2014

Transcendence 1
Evrim (İngilizce özgün adıyla Transcendence), Wally Pfister’in ilk yönetmenlik denemesi olan ve senaryosu Jack Paglen tarafından yazılan, 2014 yapımı bilim kurgu aksiyon gerilim türündeki film. Filmin başrollerinde Johnny Depp, Rebecca Hall ve Morgan Freeman oynamaktadır.

1-2001: A Space Odyssey

A Space Odyssey
2001: Bir Uzay Destanı veya Türkçe gösterim adıyla 2001: Uzay Yolu Macerası (İngilizce: 2001: A Space Odyssey), 1968 yılında Stanley Kubrick tarafından yönetilen bilim kurgu filmi. Filmin bilim kurgu yazarı Arthur C. Clarke’ın kısa bir öyküsünden esinlenen senaryosu, Kubrick ve Clarke tarafından kaleme alınmıştır. Film insanın evrimi, teknoloji, yapay zeka tematik unsurlarını işler ve bilimsel gerçekliği, öncü görsel efektleri, provokatif belirsizliği ve bazı yorumculara göre içerdiği gerçeküstü betimleme, geleneksel anlatım teknikleri yerine sessizlik ve asgari düzeydeki karşılıklı konuşmaları ile ün yapmıştır.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler