Pazar, Mayıs 5, 2024

Yeni Büyük Formatlı ASUS ROG Swift PG65 Oyuncu Monitörü Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

CES 2018 fuarı çok hızlı başladı. İlk duyuru ise ASUS tarafından geldi ancak bu sefer büyük formatlı olarak. ASUS yeni ROG Switft PG65 oyuncu monitörünü fuarda oyun severler ile buluştururken, biz de bu dev canavarın teknik detaylarına yakından bakıyoruz.

Büyük Ekranda 4K UHD Keyfi

Aslında ASUS’un CES 2018 fuarında duyurduğu bu canavar monitörden ziyade bildiğiniz 4K televizyonu andırıyor. Zaten çözünürlüklerine baktığımızda 4K UHD HDR olduğunu görebilmek mümkün. Aynı zamanda 65 inç ekran büyüklük oranı ve 120 Hz tazeleme oranı ile göz dolduracak bir deneyim sunuyor.

NVIDIA G-Sync destekli bu monitör geniş açıda DCI-P3 renk gamutu ile 3840 x 2160 çözünürlük sunuyır. HDR içerikleri izlerken daha yüksek kontrast oranlarına erişebilmemiz için de 1000-nit zirve parlaklığı da gözden kaçmadı.

Oyuncu monitöründen bahsederken tepki süresine değinmemek de olmaz tabii ki. Şuanda hiç şüphesiz CES 2018 fuarının en dikkat çekici oyuncu monitörlerinden olan ASUS ROG Swift PG65 1 MS ve ultra düşük gecikme teknolojisi ile de göz dolduruyor. Böyle bir monitörünüzün olup, bu monitörde oyun keyfini hayal edebiliyor musunuz ?

asus rog swift pg65 oyuncu monitoru 002

Şuanda Dünyanın En Büyüğü

Resmi rakamlara göre şuanda ROG Swift PG65 65 inçlik 4K UHD yapısındaki dünyanın ilk büyük ekranlı oyuncu monitörü olarak kayıtlara geçti. Açıkçası monitör teknolojisinin ilerleyeceğini beklerken, bu kadar birden sıçrama yapacağını düşünmemiştim. Zira böylesine dev bir monitörde 4K oyun oynamak ve üstelik düşük tepkime süresine sahip olmak her babayiğidin harcı değil.

Şuanda monitör CES 2018 fuarında 310 ve 311 numaralı Encore Fairway Villas‘ta bulunan ROG Showcase Room’da gösteriliyor. Aynı zamanda monitörün 178 derecelik geniş görüşlü yapısı adeta bir sinema keyfi sunarken, sRGB’den %25 daha geniş bir menzil sunarak da daha gerçekçi renkleri kullanıcılara vaat ediyor.

Biz de böylece CES 2018 fuarında oyuncu monitörlerinin nasıl evrimleştiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Şuanda ASUS ROG Swift PG65 oyuncu monitörünün yurt dışı ve Türkiye satış fiyatları belli değil. Rakamlar netleştiğinde ise detayları sizlerle paylaşıyor olacağız. Açıkçası monitöre baktıkça hala şaşkınlığımız gizleyemediğimi söylemem gerek..Türkiye’ye adım attığında inceleme için ASUS’tan rica edeceğimizi de belirterek konuyu noktalandıralım.

asus rog swift pg65 oyuncu monitoru 03

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler