Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Yeni MSI Titan GT77, 4K/144Hz MiniLED Ekranla Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyuncu laptop pazarında, diğer modellerden ayrılan birkaç iddialı amiral gemisi model var. MSI Titan GT77 modeli de bu amiral gemisi modeller arasında üst sıralarda yer alıyor.

MSI tarafından sunulan seri, yeni nesil bileşenlere göre de belli aralıklarla güncelleniyor. 2023 yılında da serinin en yeni modeliyle karşılaşacağız. CES 2023 sırasında detaylı olarak tanıtılacak olan yeni model için ilk duyuru da geldi.

İlk duyuru bilgisayarın ekranı konusunda bazı bilgileri ortaya koyuyor. Buna göre 2023 Titan GT77 modeli, dünyanın ilk 4K/144Hz MiniLED ekranlı oyuncu laptop modeli olacak.

Yeni MSI Titan GT77 Nasıl Bir Ekran ile Geliyor?

Yapılan duyuruya göre yeni laptop modelinde AUO firmasıyla bir ortaklık kurulduğunu göreceğiz. Laptopta AUO’nun AmLED MiniLED teknolojisine sahip bir ekran kullanılacak.

Yeni ekranın hem geniş renk gamı sunduğu hem de süper arka parlak ışık artısıyla öne çıktığı açıklandı.

MSI Titan GT77
Titan GT77 HX (12. Nesil)

Bu noktada verilen bilgilere göre tepe parlaklık değeri 1000 nit seviyesine kadar çıkacak. Standart LCD ekranlarla karşılaştığımız zaman tepe parlaklık değeri 2.5 katına kadar daha yüksek gibi gözüküyor. Tabii ki resmi tanıtımdan sonra bu karşılaştırma konusunda daha fazla bilgimiz olacak.

Tabii ki yeni ekranın tek artısı süper yüksek parlaklık değil. Yeni MSI Titan GT77, süper yüksek parlaklık ile AmLED’in Adaptive Control teknolojisini bir araya getirerek gerçek zamanlı dinamik ayarlamalar ile daha iyi bir HDR deneyimi sunacak.

Ayrıca seride VESA DisplayHDR 1000 sertifikası da göreceğiz. Sektördeki standartlara göre değerlendirecek olursak, HDR konusunda da iddialı bir deneyim sunulacak gibi gözüküyor.

MSI Titan GT77

Ekranın renk gamı, çözünürlük değeri ve boyutu gibi teknik verileri de açıklandı. Buna göre MSI’ın yeni oyun canavarında, 17.3 inçlik bir panel karşımıza çıkıyor.

Yüksek yenileme hızına karşın çözünürlük değeri ise 4K yani 3840 X 2160 piksel olarak gelecek. Başlıkta söylediğimiz gibi yenileme hızı ise 144Hz olarak belirlenmiş. 4K çözünürlükte 144Hz yenileme hızı sunacak ekranda, tepki süresini ise 3ms olacak.

Ekran için tüm teknik özellikleri aşağıdaki tabloya ekliyorum olacağım ama son bir detaydan daha bahsetmek isterim. MSI’ın söylediğine göre yeni MSI Titan GT77 laptop modelinde üretim sırasında True Color teknolojisi kullanılıyor.

Bu teknoloji sayesinde Mini LED paneller tek tek incelenerek, en doğru renk üretimi için hazırlanıyor. Yani bir nevi ekran için renk kalibrasyonları da tamamlanmış oluyor.

MSI Titan GT77
Yeni MSI Titan GT77, 4K/144Hz MiniLED Ekranla Geliyor 4

Yeni MSI Titan GT77 modeli için şimdilik bildiklerimiz bunlar. Ekran özellikleri üzerinde durduk ama diğer detaylar henüz açıklanmadı. Kasa tasarımında farklar olacak mı ya da işlemci ve ekran kartı seçimi nasıl olacak gibi soruların cevapları için CES kapsamındaki tanıtımı bekleyeceğiz. Sadece şu ekran detayları bile bize gösteriyor ki yine son nesil amiral gemisi oyuncu laptop modeli, çok iddialı geliyor. Bu sefer ekran teknolojisi de bir adım ileriye taşınmış durumda.

Ekran Özellikleri için Tablo 

Titan GT77 Ekran Teknik Özellikler
Boyut:17.3 inç 16:9
Çözünürlük Değeri:4K (3840×2160 piksel)
Yenileme Hızı:144Hz
Tepki süresi:3ms (Overdrive ile)
Arka ışıklandırma:Mini LED (AmLED Teknolojisi)
Karartma Bölgesi sayısı:1008 (K-Zone)
Tepe Parlaklık:1000 nits
HDR Özellikleri:VESA DisplayHDR 1000
Renk Gamı:%100 DCI-P3
Renk Kalibrasyonu:True Color (Her ürün için fabrikada kontrol ve kalibrasyon)
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler