Cuma, Nisan 26, 2024

Yeni SAPPHIRE Radeon RX Vega 64 NITRO Ekran Kartı Görüldü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sapphire tarafından geliştirilen ve özel olarak tasarlanan Radeon RX Vega 64 ekran kartı piyasada test edilirken sızdırıldı. Tasarım açısından değişikliklere uğrayan kart, çalıştığında çift mavi aydınlatması ile birlikte göze hitap eden görüntü çiziyor. Aynı zamanda Sapphire Radeon RX Vega 64 NITRO’nun üç adet 8 pinli güç girişi bulunuyor.

LED Aydınlatmalı Yeni Üç Fan

Yeni NITRO Vega modeli ile nihayet karşı karşıyayız hocalar. Ha çıktı, ha çıkacak denildi. Hatta ‘yok bu saatten sonra yeni model duyurulmaz’ gibi dedikodular forumlarda çok dolaştı ama Sapphire resmi olarak duyurmamasına karşın, tüm ihtişamı ile teste girdi.

HWBattle’a gönderilen bu örnek ekran kartı her ne kadar şuan için nihai bir ürünü temsil etmese de, artık görünen köy de kılavuz istemez yani değil mi ?

NITRO RX Vega 64, LED aydınlatmalı üç fan (2 x 95 mm + 1 x 85 mm) soğutucusu ile geldiği gibi, kartın DVI çıkışı olmadığını görünce ‘acaba niden ?’ dedik kendi kendimize. Alıştığımız Sapphire tasarımının yanı sıra, kartın her bir alanı LED aydınlatma ile şekillendirilmiş. Fanlar, yan ve arka plaka bu mavi aydınlatma ile güzel güzel parıldıyorlar.

SAPPHIRE NITRO RX Vega 64 005

Üç Adet 8 Pinli Güç Girişi ??

Ek olarak kart piyasaya VGA desteği ile birlikte çıkacak. Yani normal modellere göre biraz daha ağır olabilmesi söz konusu. Sapphire RX Vega 64 NITRO ekran kartının şuanda teknik özellikleri ve lansman tarihi paylaşılmazken, bir de üç adet 8 pinli güç girişine değinmek istiyorum.

XFX’in özel modeli ile kıyaslandığında bu modelin üç adet 8 pinli güç girişi ile gelmesi şaşırttı. Ancak bu onu otomatik olarak daha iyi hale getirmiyor yanlış anlaşılmasın. HWBattle’a gönderilen bu model ayrıca ‘mühendislik örneği’ olarak geçiyor. Yani baz alınan saat hızları ‘referans’ saatler. Kart piyasaya çıkacağı zaman daha yüksek hızlarda olacağı için, çok yakın zamanda detayları güncellemeye devam edeceğiz.

Yeni modelin yayınlanan görsellerine ise aşağıdan ulaşabilirsiniz. Sormak istediğiniz sorular varsa, yine aşağıdaki yorum bölümünden bizlere ulaşabilir veya fikirlerinizi belirtebilirsiniz.

SAPPHIRE NITRO RX Vega 64 002

SAPPHIRE NITRO RX Vega 64 003

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler