Salı, Nisan 23, 2024

Yeni Tomb Raider Oyunu Yolda! Nasıl Bir Oyun Bekleniyor?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz gün yeni oyun motoru için duyuru gerçekleştirildi. Unreal Engine 5 oyun motoru resmi olarak duyuruldu. Yeni oyun motorunun duyurulmasının hemen arkasından ise ardı ardına oyun açıklamaları gelmeye başladı. Yeni Tomb Raider oyunu da duyurusu yapılan yapımlar arasında yer alıyor.

Şimdilik sadece kısa bir duyuru var ama bu duyurudan bile yakalayabileceğimiz ipuçları bulunuyor. Nasıl bir oyun göreceğimiz konusunda ipuçlarından söz edelim.

Yeni Tomb Raider Nasıl Bir Oyun Olacak?

Bir kere yeni oyunda Unreal Engine 5 kullanılacak. Yeni oyun motoru, hem ışıklandırma hem de çevre modellemelerinde devrim niteliğinde yenilikler getiriyor. Bu demek oluyor ki yeni Tomb Raider oyunu, oynanış ve grafiksel anlamda çok iddialı bir yapım olacak.

İşte tam da bu noktada bir söz dikkatimi çekti. Crystal Dynamics yani geliştirici firmanın müdürü Dallas Dickinson, oyunun yüksek kalite bir sinematik aksiyon ve macera deneyimi sunacağını belirtti.

Bu cümleden anladığımız şu ki sinema filmlerini aratmayacak grafiklere sahip olan bir oyun gelecek. Oyunun gerçek dünyaya benzerliği artmış olacak.

Yeni Tomb Raider

Zaten Unreal Engine 5 yeni oyun motorunun sağladığı en büyük avantajlardan birisinin de bu olduğunu söylemek lazım.

Henüz oyun motorunu detaylı incelemedim. İncelediğim zaman sizlerle de tüm detay özellikleri paylaşacağım ama ilk duyuruda söz edilen özellikler bile Unreal Engine 5 ile geliştirilen oyunların sınıf atlayacağını gösteriyor.

Gerçek dünya vurgusu, ışıklandırma konusunda yeni bir döneme girilmesi, animasyonların çok daha iyi bir düzeye getirilmesi gibi artılar var. Bunların hepsini yakın zamanda inceleyeceğiz ve sizlerle paylaşacağız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler