Çarşamba, Nisan 24, 2024

Yine Çerçeveli Sony Xperia 10 III Duyuruldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Biz bitti desek bile bir türlü bitmeyen Xperia serisi, ufak ufak yenilenmeye devam ediyor. Bu sefer yeni model Sony Xperia 10 III oldu.

Diğerlerinden biraz daha farklı bir telefon olmasının yanında Xperia’nın izlerini de taşıyan seri, kompakt yapıda nadir modellerden olacak.

Sony Xperia 10 III çok güçlü değil ama ideal

Telefon için şöyle bir kasa tasarımına göz gezdirdiğimiz zaman, önde hemen her Xperia modelinde yer alan çerçevenin aynen devam dediğini anlıyoruz. Tek fark ise birazcık daha ince çerçeveler var.

Tek taraflı da değil. Üst kısımda ve alt kısımda iki noktada çerçeveler var. Böyle çerçeve kullanan ikinci bir model kaldı mı bilmiyorum ve sanmıyorum. Arkada da sıradan denecek kamera dizilimi tasarımı var. Arkaya parmak izi bile konulmamış yana konulmuş.

Sony Xperia 10 III

Bu tanıdık yapının yanında Sony Xperia 10 III teknik açısından da giriş ve orta seviye arasında. Telefonda işlemci Snapdragon 690. Bu işlemci ne kadar güçlü çok deneyimlenmiş değil çünkü çok fazla telefonda yok.

Ama söylenen bir önceki modelle kıyaslandığında %25-30 performans ve verim artışı olduğu. İşlemciden sonra direkt olarak ekrana geçeceğim çünkü, RAM ve diğer bilgiler açıklanmadı. Haksızlık yapmayalım sadece pilin 4500 mAh olduğu açıklandı. 🙂

Sony Xperia 10 III

Ekran konusunda ise daha fazla bilgi verildi. 6 inç küçük bir ekranı olan telefonda OLED kullanıldı ve açıkçası bu şaşırtıcı bulundu. LCD yerine OLED güzel bir tercih. Çözünürlük ise Sony’nin çok sevdiği 1080p.

Bu özelliklerden ayrıldığımızda sadece kamera kalıyor. Sony Xperia 10 III kamera için Sony’nin bir geliştirmesiyle geliyor. Eski modele göre daha iyi üçlü kamera sunan telefonda 12 MP arka ana sensöre, 8 MP telefoto ve 16 mm ultra geniş açı kamerası eklenmiş. Çok kötü de değil çok iyi de değil.

Sony Xperia 10 III

Bu özelliklerle zaten ülkemizde çok tercih edilmeyeceğini düşündüğüm model, sadece belli ülkelerde satılacak. Fiyat belli olmadı.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler