Cumartesi, Nisan 20, 2024

YouTube, Aşı Karşıtı Videoları ve Kanalları Kapatacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google’a ait video paylaşım platformu YouTube, politikalarında gerçekleştirdiği değişiklikler ile birlikte mevcut olarak devam eden COVID-19 salgınının aşıları ile ilgili paylaşılan videoları katı sansürler uygulacak. COVID-19 başta olmak üzere bir çok tıbbi ciddiyete sahip aşılarla ilgili karşıt video paylaşan kişilerin videoları platformdan kaldırılacak hatta durum büyürse ilgili kişilerin kanalları süresiz olarak kapatılacak.

YouTube’un yeni politikalarına göre, kurumlar tarafından onaylanmış aşıların tehlikeli olduğunu veya kronik sağlık etkilerine neden olduğunu iddia eden içerikler otomatik olarak platformdan kaldırılacak. YouTube ayrıca, aşıların hastalığın bulaşmasını veya daralmasını azaltmadığını iddia eden videoları ve aşıların içerdiği maddeler hakkında yanlış bilgiler içeren videoları yayından kaldıracağını belirtti.

Belirtilen spesifik örnekler arasında, onaylanmış aşılar hakkında kansere, otizme ve kısırlığa gibi etkiler olduğunu belirten, aşı aracılığıyla çip takıldığını öne süren her bir video ve kanal platformdan temizleniyor olacak.

Özellikle YouTube, aşı politikalarını, geçmişteki aşı başarıları veya başarısızlıkları ve yeni aşı denemeleriyle ilgili içeriğe izin vermeye devam edeceğini söyledi. Dahası, “video diğer topluluk kurallarını ihlal etmediği veya kanal aşı tereddütünü teşvik eden bir model göstermediği sürece” aşılarla ilgili kişisel tanıklıkların da kalmasına izin verilecek.

covid 19 vaccine virus bk 1500 871
YouTube, Aşı Karşıtı Videoları ve Kanalları Kapatacak! 2

YouTube, yeni politikalarını geliştirmeye yardımcı olmak için yerel ve uluslararası sağlık kuruluşları ve uzmanlara danıştığını belirtti. Geçen yıldan bu yana, sitenin Covid-19 aşı politikalarını ihlal ettiği için 130.000’den fazla videoyu platformdan kaldırdığı söylendi.

CNBC aracılığıyla, bir YouTube sözcüsü, Joseph Mercola, Sherri Tenpenny ve Robert F. Kennedy Jr. ile bağlantılı Çocuk Sağlığı Savunma Fonu gibi yüksek profilli yanlış bilgi yayıcılarla ilişkili kanalları da kaldırdığını doğruladı. Facebook, Instagram ve Reddit de pandemi ve aşılarla ilgili yanlış bilgileri kırmak için çeşitli derecelerde başarı ile adımlar atıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler