Cumartesi, Temmuz 6, 2024

YouTube’dan Yeni Atak: Reklam Yoksa Video Yok!

Paylaş

silkroad gaminggentr

YouTube, şu sıralar en popüler sosyal medya platformlarından biri. Haliyle platform dev bir gelirin de sahibi. Bu gelirin ana kaynağı reklamlar konusunda ise firma bir hayli katı. Kullanıcıların reklam engelleyici kullanmasını engellemeye yönelik hemen hemen her adımı atıyor. Eğer iddialar doğruysa bu kez YouTube çok daha ileri gidecek ve reklam engelleyici kullananlara videoları izlettirmeyecek. Gelin olayın detaylarına geçelim ve firmanın asıl amacını bir değerlendirelim.

YouTube, Reklam Engelleyici Kullananlara Yeni Yaptırımlar Hazırlıyor

Henüz resmi olarak açıklanan bir karar yok. Fakat birçok kullanıcı yeni durum için görseller paylaşmaya başladı. Bu yeni durumda, kullanıcı eğer reklam engelleyiciden yararlanıyorsa, sağlıklı bir şekilde video izleyemiyor. Hatta hiç video izleyemiyor desek daha doğru olacak.

Video başladığı zaman ya da video içerisinde başka bir kareye geçmek istendiği zaman, otomatik olarak video sona getiriliyor. Forumlarda da konuya ilişkin görseller ve videolar paylaşılmaya başlandı.

New Youtube adblock weird behaviour – video automatically skips to the end
byu/SDHD4K inyoutube

Reklam engelleyici kapatıldığı zaman, videolardaki sorunun giderildiği ve videonun standart bir şekilde oynatılabildiği belirtiliyor. Tabii ki resmi bir açıklama olmadığı için YouTube kesin olarak böyle bir karar aldı diyemiyoruz.

Fakat böyle bir açıklama gelirse de çok sürpriz olmayacaktır. Çünkü firmanın bu konuda kararlı olduğunu biliyoruz. Reklam engelleyici kullanan kullanıcıları durdurmak adına, çeşitli çözümler sunulmuştu. Önce uyarı gösterildi, sonrasında video geçişleri engellendi ve benzeri birçok önleme imza atıldı. Son iddialar daha vahim bir durumu işaret ediyor ama dediğimiz gibi firma böyle bir adım atarsa da çok sürpriz olmaz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler