Çarşamba, Nisan 24, 2024

Zihinsel Rahatlama: ASMR

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu konumda Bilimsel bir konuya değineceğim. Zihinsel rahatlama dediğimiz ASMR, nedir, ne işe yarar, nasıl uygularız gibi soruları cevaplayarak anlatacağım.

ASMR nedir bunu açıklayarak başlayayım. ASMR, “iç gıdıklanması” olarak tabir edilen, Bilim adamlarının ise “Sürüngen beyin durumu” olarak ifade ediyor. Yada Bilimsel adı ise Otonom duyusal meridyen tepki olarak geçiyor.  Düşük ses oranı ile beynin duyduğu sesler, tıkırtı, fısıltı, paket sesleri, sakız çiğneme, masaj yapma gibi.

Bu tür düşük ses oranı olan videoları izlediğiniz zaman uyku ve rahatlama geliyor.  Herkesin yaşayıp ama adını bilmediği aslında böyle bir şeyin var olup olmadığını bile bilmediği bir beyinsel zevk diyebilirim. Rahatlama, uyku, gevşeme gibi etkileri var ve çok etkili, kısaca Meditasyon diyebiliriz.  

Düşük oranlı sesleri ayırt edebilen mikrofon ile yapılıyor. Fısıltı olmazsa olmazıdır diyebilirim. ASMR, tam olarak uyku problemi çekenlere bire bir. Her gün izleyip uyku probleminizi ortadan kaldırabilirsiniz. 

Türkiye’de pek bilinmemekle beraber araştırması da yapılmıyor. Avrupa ülkelerinde ise hem çok fazla biliniyor hemde araştırılıyor. 

Bir örneğini paylaşarak sizi fazla bekletmeyeyim. ASMR Youtube kanalarında önerdiğim kişilerden birisidir, ASMR Darling.

Karıncalanma ve haz alınan bir beyin gıdıklanması diyerek etkilerini de söylemiş olayım. Bu konuyla ilgili bir çok yabancı kanal mevcut, gayet güzel ve akıcı bir şekilde yapıyorlar. Yukarıda anlattığım gibi tekrar anlatmak istiyorum. Fısıltı, tıkırtı, sakız çiğneme, makyaj, masaj, paket açılımı, kitapları okşayarak ses çıkartma gibi bir çok konulu ASMR videosu bulunmakta. Siz, size hangisi hoşunuza gidiyor ve haz veriyorsa onu izlemelisiniz, yoksa soğuyabilirsiniz. Türk ASMR  yapan var mı şeklinde soru soracaksınız şöyle cevap vereyim. ASMR ile ilgili bir çok kanal bulunmakta, Türk kanallar da fazlasıyla var. Bu yüzden Türk kanalları istiyorsanız Melody ASMR kanalını önerebilirim. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler